NCAA starttasi yöllä ja suomalaispelaajista Alex Murphyn Duke ja Mikael Herbertin Tulane pääsivat juhlimaan voiton kunniaksi.

Murphyn Duke Blue Devils keräsi Cameroon Indoor Stadiumin jälleen ääriään myöten täyteen väkeä kausiavauksessaan Davidsonia vastaan.

Davidson joutui antautumaan pistein 111–67 (59–39). Alex Murphy kirjautti kahdeksassa peliminuutissaan kolme pistettä, kaksi levypalloa ja syötön.

Sam Houston State vei viime sekuntien vapaaheitoillaan 77–72 (29–29)-vierasvoiton Lauri Toivosen UTPA:sta. Toisen kautensa UTPA:ssa aloittanut Toivonen merkkautti 19 minuutissa kuusi pistettä ja kolme levypalloa.

Herbertin edustama Tulane aloitti kautensa voitollisesti kukistamalla NJIT:n kotonaan New Orleansissa pistein 75–64 (35–31) Jay Hookin (24/11) ja Tre Dryen (14/15) lyödessä tahtia. Herbertille ei kirjattu peliminuutteja.