Tapiolan Honka pelasi lauantaina 20 minuuttia sellaista koripalloa, jolla joukkueen on mahdollista yllättää ennakkoon kovempia vastustajia. Kolmas neljännes oli kuitenkin joukkueelta kauden ylivoimaisesti huonoin ja kun samalla vierasjoukkue Bisons kiristi ruuvia ja laittoi ison vaihteen silmään, putosi Honka totaalisesti kyydistä. Kolmas neljännes meni vierasjoukkueelle rumasti 5-27 ja ottelu oli taputeltu.

– Puoliaikaan asti pysyimme hyvin mukana, kun pidimme pallosta huolta ja toteutimme pelisuunnitelmaa puolustuksessa. Toisella puoliajalla emme tähän enää pystyneet, syystä tai toisesta. Tiesimme kyllä, että Bisons tulee kovaa ja että jonkinlainen runi heiltä saattaa tulla, mutta aivan tuollaiseen (1-29) emme pystyneet vastaamaan, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen kertasi ottelua ja etenkin honkalaisittan murheellista kolmatta jaksoa Hongan sivuilla.

Bisonsin apuvalmentaja Joonas Iisalo oli tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen.

– Puolustimme tänään erittäin hyvin. Saimme kolmannella jaksolla Hongan lähes kokonaan pois hyökkäyksistään, ja siinä tuli ottelun ratkaisu. Frank Robinson pysäytti Ronnie Clarkin, Antto Nikkarinen ja Billy Keys puolestaan Omar Krayemin ajot. Ville Mäkäläinen teki miehen työn pelatessaan suurimman osan ottelusta nelospaikkaa, kovilla tehoilla +42. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja kohti Ateenaa, Joonas Iisalo totesi ja ennakoi jo Bisonsin tulevaa Eurocup-ottelua.