Biisonilauman euro-ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun joukkue kohtaa kreikkalaisen Panioniosin Ateenan auringon alla.

Tämä kausi on alkanut Panioniosin kannalta notkahdellen. Sillä on samanlaiset tulokset takanaan kuin Biisoneilla, kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Kaksi ensimmäistä peliä se voitti, Radnickin ja Spartakin – Spartak-voitto tuli muuten yhdellä pisteellä – mutta hävisi kaksi seuraavaa. Hieman yllättäen toisen tappion Panionios kärsi Neptunas Klaipedalle kotonaan.

Panioniosin rosterissa valtaosa pelaajista on kreikkalaisia, mutta heillä luonnollisesti on myös ulkomaalaisia pelaajia. Neljä ulkomaalaisista on Yhdysvalloista, yksi takamies on serbialainen ja sentterin tontilla häärää 213-senttinen mörssäri Guy-Marc Michel Ranskasta. Michel ei varsinaisesti ole häikäissyt otteillaan eikä Tuukka Kotilla ja Ralph Sampsonilla pitäisi olla vaikeuksia puolustaa hänet pimentoon. Panioniosin ykkössentterinä onkin kreikkalainen Vasileios Symtsak. Hänkään ei ole kovin tehokas korintekijä, sillä parhaimmillaan hän on tehnyt 12 pistettä tällä kaudella Eurocupissa.

Yhdysvaltalaisista tehokkaimpia on ollut Errick McCollum. Takamies on tehtaillut kahtakymmentä pistettä ottelua kohden ja hänet on saatava kuriin, jotta voitto irtoaisi. Myös laitamies Landon Milbourne on ollut tasaisen vakuuttava.

– Panioniosin johtaja on selvästi pelinrakentaja Errick McCollum. Heidän koko pelinsä rakentuu hänen varaansa. Myös Milbourne on loistava koripalloilija. Hän on parhaimmillaan erinomainen 4-5 –paikan pelaaja, Greg Gibson luonnehtii vastustajia Bisonsin sivuilla.

Pelkästään edellä mainittujen herrojen pimentäminen ei riitä. Kreikkalaisten joukkueessa riittää kyllä yksilötaitoa.

– He tykkäävät pelata aggressiivista 1 vs. 1-peliä, joten puolustuksen pitää olla hereillä koko ajan, Gibson kertoo.

Myös Panioniosin puolustuspeli on huomiota herättävää.

– Panionios on puolustuksellisesti ehkä vieläkin kovempi kuin Besiktas, joten meidän pitää olla todella valmiina pelaamaan, Giboson pohtii.

Biisoneilla on yksi etu puolellaan. Billy Keys pelasi vielä viime kaudella Panioniosin riveissä. Hänellä on syvempää tietoa vastustajan luonteesta.

– Kreikkalaisten pelitapa on Billylle tuttu. Heidän joukkueensa pelaa videoiden perusteella kovin samalla tavalla kuin viime kaudella. Billyn tietämyksestä on meille varmasti hyötyä.

Ottelu on todella tärkeä jatkoon pääsyä ajatellen. Pelin jälkeen runkosarja on tasan puolessa välissä. Bisons ja Panionios ovat tasoissa lohkon kolmannella sijalla. Korisuhde on tosin Biisonien puolella, mutta ero on käytännössä mitätön.