KTP pelaa tiistaina europelejä 19 vuoden tauon jälkeen. Ensimmäinen EuroChallenge -vastustaja on heti kova joukkue, Italialainen Grissin Bon Reggio Emilia.

KTP on esiintynyt europeleissä edellisen kerran 15.9.1994 Sveitsin Fidefinanzissa. Tuolloin joukkue oli oikeutettu Euroopan kentille voitettuaan toistaiseksi viimeisimmän Suomen mestaruutensa.

Italialainen Grissin Bon Reggio Emilia on myöskin pitänyt taukoa kansainvälisistä otteluista, sillä edellinen ottelu löytyy vuodelta 2002. Joukkue tekee muutenkin uutta tulemistaan, koska vielä toissakaudella Reggio Emilia tahkosi Italian kakkossarjassa, Serie B:ssä. Paluukausi Seria A:ssa sujui kelvollisesti, sijoitus lopulta kuudes.

– Kova joukkue sieltä tulee, mutta en epäile etteikö me pystyttäisi voittamaan. Italialaisilla ei ole mikään yli-iso joukkue ja samanlaista palloskriinipeliä hekin pelaavat, KTP:n apuvalmentaja Sauli Lanki kertoo joukkueen sivuilla.

Italialaisjoukkueella on pari kysymysmerkkiä ennen ottelua, kun Greg Brunnerin ja joukkueen pelintekijä, Italian maajoukkueen ykköspelintekijä Andrea Cinciarini on huilannut edelliset kaksi peliä ja nyt siis myös ykkössentterin pelaaminen on vaakalaudalla. KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen on tilanteen tasalla.

– Oli sitten Cinciarini ja Brunner pelikuntoisia tai ei, on heillä kova joukkue. Toki mahdolliset poissaolot sekoittavat italialaisten pakkaa, mutta mielenkiintoisia kavereita on heitä paikkaamassakin.

Brunner on joukkueen runkopelaajista ainoa selkeä sisäpelaaja, mutta vastapainoksi joukkue on täynnä urheilullisia pelureita. Toiviainen painottaa varsinkin italialaisten taktista osaamista.

– He eivät varmasti prässää koko kentällä, eivätkä muutenkaan koohota ympäriinsä. Mutta meidän hyökkäyskolmanneksella he puolustavat varmasti todella tiukasti ja pitävät syöttölinjat tukossa. Heillä oli sunnuntaina sarjapeli ja maanantaina matkustaminen Suomeen, mielenkiintoista nähdä millaisella jalalla kaverit peliin tulevat.