Kataja otti toisen voittonsa EuroChallengessa tiistaina kaatamalla vakuuttavasti Hollannin mestari Leidenin. Joensuulaisten päävalmentaja Jukka Toijala oli erityisen tyytyväinen omiensa puolustuspelaamiseen, mutta hyökkäyspäähän jäi vielä parannettavaa.

– Voitimme tämän ottelun puolustamalla. Olimme valmistautuneet tähän peliin hyvin ja saimme muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta heidän 5-5-hyökkäys pois epätasapainosta ja tuhosimme heidän sisäpelinsä täysin, Toijala hehkutti.

– Annoimme hirvittävän määrän pisteitä omista pallonmenetyksistämme, mutta meidän 5-5 puolustaminen oli fantastisen hyvää siinä vaiheessa, kun pidimme pallosta huolta, Kataja-luotsi jatkoi.

Hyökkäyspelistä Toijala löysi parannettavaa, mutta oli voittoon erittäin tyytyväinen.

– Jostain syystä emme saaneet kaikkia pelaajia tänään mukaan. Yksi syy voi olla, että viime viikolla meitä vastaan tehtiin 101 pinnaa ja olemme enemmän tai vähemmän keskittyneet puolustamiseen ja hyökkäyspeli oli välillä pois rytmistä. Totuus on kuitenkin, että jos haluat voittaa pelin, niin puolustus pitää saada kuntoon ja luotimme siihen, että meidän hyökkäyspeli kuitenkin pyöri omalla painollaan. Ihan kuitenkaan jouhevaa ja täydellistä se ei kyllä ollut. Emme pelanneet kauden parasta peliämme. Puolustuksessa olimme erittäin hyviä, mutta hyökkäyksessä emme olleet lähelläkään sitä, niin silti pystyimme raapimaan tällaisessa vuoristoratapelissä ja pitämään omat hermomme kasassa ja silti voittamaan tämän suhteellisen selvillä numeroilla. Siitä hyvin tyytyväinen.