Perjantaina ja lauantaina Korisliigassa on taas täysi kuhina päällä, kun ohjelmassa on täysi kierros. Molempina päivinä ohjelmassa on kolme ottelua.

Perjantaina katseet kiinnittyvät erityisesti Kotkaan, jossa viime kauden finalistit KTP ja Bisons iskevät yhteen. Joukkueet kohtasivat myös kauden avausottelussa ja tuolloin Bisons vei pidemmän korren. Bisons on edelleen tappioitta tämän kauden Korisliigassa ja oman mielenkiintonsa tuo lisäksi Ryan McDade, joka kohtaa nyt ensimmäistä kertaa Bisonsin KTP:n paidassa.

Kärkijoukkueista tulessa ovat myös Kataja ja Pyrintö. Joensuulaiset saavat kotikentälleen vastaansa viime ottelussa avausvoittonsa ottaneen Kouvot ja Pyrintö matkustaa Lappeenrantaan Namikan vieraaksi.

Namika Lahti ollut vahva kotonaan

Namika Lahti otti makoisan voiton keskiviikkona kotonaan kaataessaan Pyrinnön. Lahtelaisten kotivire on muutenkin kova, sillä se on taipunut ainoastaan kertaalleen kotihallissaan, kun se hävisi Bisonsille. Lauantaina on Karhun vuoro tuta lahtelaisten vahva kotivire.

– Tiedostamme, että Lahti on vahva joukkue ja tiedostamme myös, ettei pelimme ole ollut ihan parhaassa kuosissa osaksi loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi. Meillä on paljon tekemistä, mutta olemme saaneet hyvän treeniviikon alle ja perusasioita kuntoon. Saamme varmasti hyvän tuloksen jos pelaamme omilla aseillamme eli hyvällä intensiteetillä. Välillä tällä kaudella vain vastustaja on pelannut meitä paremmalla intensiteetillä, jonka pitäisi olla se meidän ase, Karhun kapteeni Henri Hirvikoski toteaa SuomiKoris-sivustolle.

Hirvikosken mukaan intensiteetin puute on ollut suoraan heijastettavissa harjoituksiin.

– Emme ole päässeet juurikaan harjoittelemaan 5 vastaan 5, vaan olemme joutuneet menemään enemmän 3 vastaan 3 ja 4 vastaan 4 ja sen lisäksi pelaajat vielä vähän eri pelipaikoilla. Se on vaikuttanut suoraan siihen, että harjoituksissa intensiteetti ei ole ollut niin korkealla. Kukaan ei ole niin taitava peluri, että voisi sormia napsauttamalla nostaa intensiteettiä yksinään. Kun olemme päässeet harjoittelemaan hyvin, niin se on näkynyt suoraan myös peleissä. Nyt olemme pystyneet koko viikon harjoittelemaan laadukkaasti, Hirvikoski painottaa.

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Karhu oli kotisalissaan niukasti vahvempi, mutta Hirvikoski tietää vastaan asettuvan hyvässä vireessä olevan vastustajan.

– Lahti on hyvä joukkue ja hyvä mittari meille varsinkin kotikentällään. Meillä pitkään pelannut Eldar Skamo on hyvä suomalainen, joka pystyy tekemään mitä tahansa ja heidän jenkkinsä ovat meille myös hyvä mittari. Heillä on kaksi hyvää ja isoa jenkkiä jotka liikkuvat hyvin ja pelaavat kovaa ja he ovat hyvä haaste meidän ison pään pelaajille.

Lahdella on myös yksi mielenkiintoinen paluumuuttaja, kun jo kertaalleen uransa lopettanut Roope Suonio on palannut pelikentille ja Hirvikoski toivottaa pelimiehen takaisin kentille.

– Roopea ei sovi unohtaa. Hienoa, että yksi Lahden ikoni on tullut takaisin ja hän on hieno piristysruiske koko sarjalle, Hirvikoski hehkuttaa.

Lauantain muissa otteluissa Korikobrat saa kotikentälleen vastaansa Hongan ja Korihait matkustaa Saloon Vilppaan vieraaksi.