Mike Morrison: ”EuroChallenge on omanlaisensa haaste”

© Kuva: Juha Tamminen

Kahdeksan voiton putkessa porskuttava Kataja Basket sai osakseen kunniaa sunnuntaina, kun joukkueen sentterijyrä Mike Morrison, 24, valittiin Korisliigan marraskuun pelaajaksi. 205-senttinen floridalainen on sopeutunut hyvin Suomen oloihin.

Morrison murjoi voitokkaalle joukkueelleen marraspimeiden aikana 15,2 pistettä, 10,5 levypalloa ja 2,8 blokkia ottelua kohden, mutta marraskuun pelaajan palkinto tuli nuorelle miehelle yllätyksenä.

Aiemmin urallaan Belgian ja Kyproksen pääsarjoissa pelannut Morrison on päässyt Korisliigan lisäksi kokeilemaan taitojaan Euroopan kolmostasolla, EuroChallengessa. Morrisonin mukaan Korisliiga ja EuroChallenge ovat kovimmat sarjat, joissa hän on NCAA:n jälkeen pelannut.

– Pidän Korisliigan pelityylistä. Joka joukkue valmistautuu peleihinsä huolella ja pelaa älykästä, organisoitua koripalloa. Puolustukseen ja strategiaan panostetaan paljon, tuumaa sentteri Basket.fin sivuilla.

– EuroChallenge on taas omanlaisensa haaste. Tiedämme kohtaavamme illasta toiseen joitain tämän maanosan parhaita joukkueita, mikä motivoi entisestäänkin parempiin suorituksiin.

Floridan aurinkoon tottuneelle ja vasta ensimmäisiä kausiaan Euroopassa pelaavalle Morrisonille Suomen sääolosuhteet ovat olleet haastavanlaiset, mutta ammattilainen suhtautuu edessä olevaan talveen terveellä optimismilla.

– Onhan tämä ihan uusi kokemus, että herään päivätorkuilta valmistautumaan harjoituksiin puoli kolmen aikaan, ja ulkona on jo pimeää. Se tuo ekstramotivaatiota hankkia voittoja europeleissä – jos pääsisi vaikka tammikuussa pelaamaan ottelun Kreikassa tai Turkissa parinkymmenen asteen lämmössä, sillä jaksaisi jo aika pitkään, Morrison hekottaa.

Omiin esityksiinsä Morrison kertoo olevansa suhteellisen tyytyväinen. Nöyränä ja oppimishaluisena harjoittelijana tunnettu sentteri kiittää ennen kaikkea joukkuetta ympärillään pehmeästä alusta.

– Kataja Basket on todella tiivishenkinen ja materiaaliltaan leveä porukka, joka on täynnä loistavia koripalloilijoita. On helppo tehdä työnsä kun tietää, että jos minulla onkin vaikea päivä hyökkäyspäässä, joku toinen on valmis nousemaan esille ja minä voin keskittyä screenien tekoon ja levypallopelaamiseen.

Kataja kohtaa tiistaina EuroChallengen alkulohkon neljännessä ottelussaan Ranskan liigaa pelaavan Cholet’n, ja hakee itsenäisyyspäivänä Korisliigassa revanssivoittoa Tapiolan Hongasta. Matka kevään ratkaisupeleihin on pitkä, ja Morrison kertoo aikovansa nauttia joka hetkestä.

– Olen todennut Suomen erinomaiseksi maaksi kehittyä koripalloilijana. Tahdon pelata joukkueeni kanssa voitosta ottelusta toiseen ja olen ihan varma siitä, että kunhan opimme tuntemaan toisemme vieläkin paremmin ja saamme sairastuvan tyhjäksi, olemme mestaruuskelpoinen ryhmä. Vielä on varaa parantaa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.