KTP ei pystynyt uusimaan viime viikkoista voittoaan Groningenista EuroChallengessa, kun se tällä kertaa taipui kotikentällään hollantilaisjoukkueelle. Groningen otti avausvoittonsa EuroChallengessa 83-77 (37-40).

Groningen vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä 21-17 Sharaud Curry heiluttaessa kotkalaisten tahtipuikkoa kahdeksalla pisteellä. Toisella neljänneksellä erityisesti Jukka Matinen löysi heittojyvänsä, kun hän pudotti sisään peräti neljä kolmosta ja nosti kotkalaiset tauko johtoon.

Toisella puoliajalla Curry piti KTP:n pelissä mukana, mutta Groningen otti 14-0 runin siirtyen johtoon. KTP ei luovuttanut taistelutta ja Curry ja Timo Heinonen nostivat kotijoukkueen jo pisteen päähän, mutta viimeiselle neljännekselle lähdettiin Groningenin kolmen pisteen johdossa.

Heti päätösneljänneksen alkuun hollantilaiset repäisivät 11-0 jakson eikä KTP pystynyt kuromaan eroa umpeen.

Curry oli kotkalaisten hahmo, sillä hän upotti ottelussa yhteensä 31 pistettä ja antoi kahdeksan korisyöttöä. Matinen ylsi 17 pisteeseen ja Owens merkkautti tupla-tuplan 12 pisteellä ja 10 levypallolla. Groningen onnistui tasaisesti, sillä peräti viisi peluria ylsi kaksinumeroisiin.

KTP:lla on neljän pelin jälkeen kaksi voittoa ja kaksi tappiota.