Tampereen Pyrintö lensi maanantaina Ruotsiin ja kohtaa tiistaina Baltian liigan ottelussa Norrköping Dolphinsin.

Pyrintö pitää Baltian liigassa lohkon A piikkipaikkaa rekordilla 6-0. Pyrinnön takana olevilla Valmieralla, Kalevilla, Tarvaksella, Jekabpilsillä sekä Dolphinsilla on kaikilla kaksi voittoa. Kaksi ottelua Pyrintöä vähemmän pelannut Dolphins on hakenut voitot Tarvaksesta (95-53) sekä Valmierasta (58-82). Pyrinnön ja Dolphinsin kohtaaminen päättyi Pyynikillä Pyrinnön 78-65 kotivoittoon.

Pyrinnön apuvalmentaja Artem Khvorost tietää vastustajan vahvuudet.

– Norrköping rakentaa hyviä heittopaikkoja ja sen hyökkäys onkin erinomaista luokkaa, kun he pääsevät vauhtiin. Edellisestä kamppailusta vastustajalta puuttui joukkueen hyökkäyksen kulmakivi Williams Walker, joka on myös joukkueen paras pistemies sekä eniten heittoja ottava pelaaja. Norrköping on erinomainen haaste meille, helppoja vierasotteluita ei Korisliigassa/BBL:ssä ole ja Nörkköping on ollut tällä kaudella lyömätön kotona, Khovorost muistuttaa Pyrinnön sivuilla.

Tiistain ottelusta Pyrinnöltä ovat sivussa Topias Palmi (armeija) sekä Ville Pekkola (alaraajavamma)