Luulajalainen LF Basket teki kaikkensa katkaistakseen Roope Ahosen edustaman Boråsin voittoputken Ruotsin Basketliganissa, mutta Susijengi-takamies päätti toisin. Ahonen säkitti Boråsin viimeisestä 18 pisteestä 11, kun Borås venytti voittoputkensa 13 ottelun mittaan 93-86 (55-40)-vierasvoitolla.

Äänekkään kotiyleisönsä tukema LF Basket nousi 15 pisteen takaa-ajoasemasta kolmannen jakson aikana Boråsin kintereille ja kummitteli päätösjakson alussa lukemissa 72-75, kun Roope Ahonen Show alkoi jälleen.

Ahonen pussitti peräjälkeen kaksi kolmosta sekä yhden kakkosen kasvattaen vierasjohdon 11 pisteeseen. Luulajalaiset kirivät eron vielä viiteen pisteeseen, jonka jälkeen Ahonen löi lopullisen naulan arkkuun jakson kolmannella kolmosellaan.

Ahonen keräsi Luulajassa mainion 19 pisteen, kuuden levypallon ja kolmen syötön saaliin sekä onnistui kaaren takaa neljä kertaa.

Myös Ray Ailuksen valmentamalle Solna Vikingsille kuuluu hyvää. Vikings pokkasi tiistaina neljännen perättäisvoittonsa masentamalla Basketliganin alempaan keskikastiin kuuluvan Jämtlandin vieraissa pistein 66–78 (41–41). Ottelun ratkaisu oli neljäs jakso, jonka Vikings vei 12–22.

Tappioton Borås jatkaa yksinoikeudella Basketliganin kärjessä, kun taas Solna saavutti Uppsalan neljännellä sijalla.