Finlandia hymnillä alkanut perjantai-iltapäivän ottelu Salon Vilpasta vastaan avasi vihdoin Kouvojen voittotilin kotisalissa Mansikka-aholla.

Ville Kauniston paluuottelu oli vetänyt myös mukavasti yleisöä lehtereille (881) ja paikoin koettiin suuren urheilujuhlan tuntua kotiyleisön kannustaessa villisti suosikkijoukkuettaan kohti kauden avausvoittoa kotiparketilla. Jännittävien vaiheiden jälkeen Kouvot väänsi ottelusta väkisin voiton lukemin 90-84 (41-32).

– Joukkueen hyökkäys ja puolustus on suunniteltu meidän alkuperäisen kokoonpanon mukaan. Nyt meille on tullut kaksi niin kovaa yksilöä (Justin Hawkins ja Ville Kaunisto), että me joudutaan ilman muuta muuttamaan meidän hyökkäysasioitamme. Näin pystytään sitten käyttämään hyväksi tämän kaksikon vahvuuksia, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen toteaa seuran sivuilla.

– Salo veti prässin päälle viimeisen jakson alussa ja tuli tasoihin (69-69). Prässi kulutti pelikelloa ja me emme päässeet juoksemaan niitä juttuja hyökkäyksessä mitä olisimme halunneet. Kun sitten muutaman kerran saimme puolustuksessa stopin, niin pääsimme taas tuomaan palloa nopeasti ylös ja saatiin luotua ne pelit joita halusimme. En ollut tuossa tasatilanteessa niinkään huolissani meidän hyökkäyksestä vaan puolustuksestamme. Siinä vaiheessa meidän puolustus ei ollut niin hyvää kuin se voi olla, Lehtonen jatkaa.