Miesten Korisliigassa kuudennella sijalla oleva Tapiolan Honka on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen 27-vuotiaan takamies Brady Morningstarin kanssa. Morningstarin hankinnassa olennaisessa osassa oli Hongan taustayhteisö, josta löytyi rahoittajat uuden pelaajan hankkimiseksi.

Kivikovasta Kansasin yliopistosta vuonna 2011 valmistunut ja seniorikaudella joukkueen aloitusviisikkoon kuulunut Morningstar oli ns. redshirt-pelaajana voittamassa NCAA mestaruutta kaudella 2007-2008, jolloin Kansas kaatoi finaalissa Derrick Rosen Memphisin jatkoajan jälkeen. Morningstar on äärimmäisen tarkkakätinen heittäjä ja fiksu puolustaja, jollaista jokainen voittava joukkue tarvitsee. Honka saa riveihinsä pelaajan, joka tekee kentällä pieniä asioita oikein eikä miehen vaikutus joukkueen menestykseen näy välttämättä pelkästään tilastoissa.

Yliopistouransa jälkeen 190-senttinen Morningstar on pelannut NBA:n kehitysliigassa Tulsa 66ersin ja Canton Chargen riveissä. Viime kaudella Morningstar teki Chargen riveissä 6,2 pistettä ottelua kohden ja heitti kaaren takaa peräti 53,3 prosentin tarkkuudella. Sekä pelintekijän että heittävän takamiehen rooleissa viihtyvä Morningstar valittiin yliopistossa seniorikaudellaan konferenssinsa All-Defensive -joukkueeseen.

Kolmas ulkomaalaisvahvistus hankittiin Honkaan nopealla aikataululla, koska haluttiin välttää tilanne, jossa joukkueen avainpelaajia joudutaan kuormittamaan liikaa. Morningstar on kaikkien ennakkotietojen mukaan pelaaja, joka tulee sopeutumaan joukkueeseen erinomaisesti vaikka liittyykin ryhmään kesken kauden.

– Morningstar on juuri sitä, mitä olemme etsineet. Hyvin koulutettu, älykäs koripalloilija, joka ymmärtää mitä joukkueena pelaaminen tarkoittaa ja miten otteluita voitetaan. Se, että mies on erinomainen, jopa ilmiömäinen heittäjä ja lisäksi palkittu puolustuspään ansioistaan, teki valinnasta vielä helpomman, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen kertoo Hongan sivuilla.

Morningstar saapuu Suomeen keskiviikkona ja on joukkueen kokoonpanossa lauantain vierasottelussa Salon Vilpasta vastaan.