Korisliiga-kevään 2006 joensuulaisessa finaalijoukkueessa tärkeää roolia näytellyt amerikkalaispelaaja palaa Suomeen. Urallaan kahdesti Ruotsin mestaruutta juhlinut Alex Wesby (33) tulee paikkaamaan Renaldo Majorin ja Brian Greenen joukkueeseen jättämiä aukkoja.

196-senttisen Wesbyn 10 vuotta sitten alkanut ammattilaisura pitää sisällään kaudet Itävallassa (Gmunden), Kyproksella (Etha) sekä Hollannissa (Groningen), kaksi Suomessa (Kataja ja Torpan Pojat) sekä peräti viisi Ruotsissa, jossa kaikki samassa seurassa (Sundsvall). Sundsvallissa seuraikoniksi kohonnut Dragons-kapteeni saikin länsinaapurissamme lokakuussa aikaan melkoisen mediamylläkän hänen ilmoitettuaan yhtäkkiä lähdöstään. Kolmivuotinen sopimuksensa oli lähestymässä puoltaväliä.

– Sundsvallin valitettavat talousvaikeudet johtivat siihen, että Alex jätti joukkueen lokakuun lopulla. Sen jälkeen mies on harjoitellut kotonaan Itävallassa Gmundenin joukkueen kanssa, Kataja-päävalmentaja Jukka Toijala valottaa Katajan sivuilla.

– Alexin myötä saamme joukkueeseen erittäin monipuolisen laituri-takamiehen. Sundsvallin valmentaja Peter Öqvist käytti Alexia lähinnä pelipaikoilla 2 ja 3, tarvittaessa myös pelipaikoilla 1 ja 4, Toijala kertoo.

– Kyseessä on kokenut pelimies, joka on todistanut pystyvänsä pelaamaan voittavissa joukkueissa tällä tasolla. Joensuu ja Suomi ovat tuttuja hänelle ja tämä tulee luonnollisesti auttamaan sopeutumisessa.

Wesby saapuu Joensuuhun välittömästi joulun jälkeen, 26.12. Pelilupa-asiat ovat kunnossa, joten virallinen ”paluuottelunsa” on ohjelmassa perjantaina 27.12. hallitsevaa mestaria, Loimaan Bisonsia vastaan.

Kolmannen ulkomaalaispelaajan kartoitus on käynnissä, mutta kiirettä Kataja Basketilla ei sen asian suhteen ole.

– Katselemme pelaajamarkkinoita rauhallisesti ja mietimme kolmannen vahvistuksen kohdalla tarkasti mitä tulemme keväällä tarvitsemaan. Valintaan vaikuttaa luonnollisesti joukkueen terveystilanne. Vesa Mäkäläisen ja Sami Lehtorannan kuntoutumisesta ja ylipäänsä vammojensa vakavuudesta on toivottavasti lähiviikkoina tuoretta kerrottavaa ja samalla uskomme olevamme kokonaisuudenkin suhteen viisaampia.

– Siirtoaika umpeutuu helmikuun lopussa, joten siihen mennessä on lopullisen ryhmän oltava kasassa, Toijala summaa.