Tapiolan Honka hamuaa Korisliigassa takaisin voittojen tielle lauantaina Salossa Vilppaan vieraana. Honka esittelee ottelussa uuden pelaajan, kun keskiviikkona Suomeen saapunut takamies Brady Morningstar tekee debyyttinsä Hongan paidassa.

Hongan uusi vahvistus Morningstar on osoittautunut ensimmäisissä harjoituksissa juuri sellaiseksi pelaajaksi kuin oletettiinkin. Mies on tarkkakätinen heittäjä, joka tekee kentällä paljon oikeita asioita ja puolustaa järkevästi. Hongan oletettu aloitusviisikko Kopio-Morningstar-Iisalo-Clark-Burrows tarjoaa vastustajille paljon haasteita heittovoimansa ansiosta. Villematti Kopio saanee entistä enemmän vastuuta pelintekijän paikalla, mielenkiinnolla odotetaan miten ”Viltsu” vastaa haasteeseen.

Voittaakseen Salossa Hongan täytyy tehdä perusasiat hyvin ja vastata Vilppaan urheilullisuuteen. Hyvin kenttää juoksevaa Vilpasta vastaan tempoa täytyy pystyä kontrolloimaan. Levypallopelaamisen onnistuminen on myös olennaisessa osassa.

– Salohalli on upea paikka pelata, ne kuuluisat kovat koritkin ovat juuri sellaiset kuin korien pitää olla. Yleisöä on runsaasti ja se on vaativaa, mikä on vieraille upea juttu – juhlan tuntua riittää. Meidän täytyy horjuttaa Vilppaan joukkuepelaamista ja pitää fyysinen joukkue pois hyökkäyslevyistä, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen toteaa ottelun avainasioista Hongan kannalta seuran verkkosivuilla.

Ottelu Vilpas – Honka pelataan lauantaina 14.12. kello 17:00 Salohallissa.