Petteri Koposen Himki kohtaa VTB-liigan kärkikamppailussa sunnuntaina TsSKA:n. Vastakkain ovat tappioitta kautensa aloittaneet Moskovan paikallisjoukkueet.

Himki on pelannut erittäin väkevästi viime aikoina ja pelaa puhtaalla pelillä VTB-liigassa. Eurocupissakin peli on kulkenut eikä se ole lokakuisen avausottelun jälkeen hävinnyt myöskään eurokentillä. Koposen mukaan Euroliigan karsinnoista putoaminen toimi joukkueelle potkuna ahterille.

– Alkukausi oli meille tietynlainen herätys ja sen jälkeen kaikilla asenne muuttui. Meidän joukkue on rakennettu voittamaan eikä vain osallistumaan. Jokainen jätkä haluaa pelata ja jokaiselle tulee välillä huonompia päiviä, mutta meillä on aina joku joka tekee pisteitä, Koponen kehuu SuomiKoris-sivustolle.

Keskiviikkona Himki kävi hakemassa selvän voiton Eurocupissa Karsiyakasta ja joukkue suuntasi välittömästi pelin jälkeen keskittymään sunnuntaiseen derbyyn.

– Tämä on iso peli. Keskiviikon Eurocup-peliin menimme omalla koneella, kun yleensä olemme menneet reittilennolla ja se osaltaan kertoo siitä, että TsSKA-ottelu on erityinen ja siihen panostetaan.

Sunnuntaina vastaan asettuva TsSKA on sarjan hallitseva mestari ja joukkue, joka pudotti Himkin viime kaudella välierissä 3-2. Koposen mukaan edessä on syksyn tähän mennessä isoin ottelu.

– Meillä on jokavuotinen iso kilpailu ja TsSKA-ottelut ovat isoimpia pelejä. Kaikki tietävät, että se on se suurin seura jonka kaikki haluavat voittaa, Koponen tähdentää.

Salttu Forsström