Tampereen Pyrintö pelaa Pyynikin palloiluhallissa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina vastaan asettuu Korisliigan ottelussa sarjakakkonen Kataja Basket.

Pyrintö pitää Korisliigassa neljättä sijaa 11 voitolla. Pyrinnön edellä ovat 12 voiton KTP (12/5), Kataja (12/3) sekä Nilan Bisons (12/0). Katajalla puolestaan on alla yhdeksän ottelun mittainen voittoputki.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola tiedostaa vastustajan vaarallisuuden.

– Kataja on yksi sarjan todellisista huippujoukkueista. Se juoksee organisoidusti ja hyvällä spacingilla palloscreenejä Teemu Rannikolle – yhdelle suomalaisista koripalloikoneista – ja myös Petri Virtaselle, joka myös on ratkaissut monta tärkeää ottelua Suomen maajoukkueelle. Mike Morrison rullaa screeneistä kovaa korille ja viimeistelee voimalla. Yhtälön täydentää joukko maailmanluokan heittäjiä, Poikola kehuu vastustajaa Pyrinnön verkkosivuilla.

Kataja hävisi viikolla Bakken Bearsille EuroChallengessa ja samalla se menetti mahdollisuutensa edetä jatkoon.

– Katajan nälkää varmasti kasvattaa vielä harmillinen putoaminen EuroChallengesta. Vaikka joukkue päätti irtisanoa Renaldo Majorin sopimuksen, se vain luultavimmin lisää muiden pelaajien näyttöhaluja. Voitto Katajasta vaatii täydellistä joukkueonnistumista meiltä.