Kouvot kohtasi perjantai-iltana toistamiseen kuluvan kauden liigassa Uudenkaupungin Korihait. Mansikka-aholla käydyn ottelun jälkeen molemmat joukkueet ovat voittaneet vastustajansa kotonaan sillä Kouvot voitti perjantaisen ottelun kiihkeiden vaiheiden jälkeen koriluvuin 92-83 (48-42).

Voiton myötä Kouvot nousi tasapisteisiin (6) Korihaiden ja Namika Lappeenrannan kanssa, jotka ovat pelanneet Kouvoja enemmän. Kouvot on nyt voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan kolme.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli omiensa suorituksiin tyytyväinen.

– Hyökkäyksellisesti olen äärimmäisen tyytyväinen peliimme. Puolustuksellisesti neljäs jakso oli selkeästi meidän paras vaikka Korihait tekikin 19 pistettä. Siitä huolimatta tykkäsin meidän puolustuspään tekemisestä ja tehtiinhän me itsekin sillä jaksolla 30 pistettä. Meillä on nyt aika hyvä avausviisikko ja sinne on vaikea tunkeutua, Lehtonen miettii Kouvojen sivuilla.

Kouvojen ykkösnimi oli ottelussa Justin Hawkins, joka pussitti ottelussa 26 pistettä.

– Tykkään pelaajana Justin Hawkinsista. Hän on räiskyvä persoona ja on tuonut meidän treeneihin hirveän määrän ja kovan intensiteetin. Treeneissä hän puhuu meidän muille pelaajille roskaa ja vähän lyö niitä kyynärpäillä. Tänään Justin otti viimeisellä jaksolla sen teknillisen virheen ja aluksi ajattelin, että se oli todella tyhmä virhe ja antaa Korihaille sauman tulla takaisin peliin. Mutta tuollaiselle persoonalle pitää antaa sitä omaa tilaa ja vapauksia. Sen tekun jälkeen hän taisi tehdä kymmenkunta pistettä lähes putkeen, Lehtonen muistuttaa.