Tampereen Pyrintö kohtaa vielä ennen joulua Salon Vilppaan kahdesti. Keskiviikkona 18.12 joukkueet kohtaavat Pyynikillä ja heti torstaina uudelleen Salohallissa.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran Salohallissa, josta Pyrintö haki sarjapisteet 59-90 vierasvoiton turvin.

Ensimmäisen kohtaamisen jälkeen Vilpas on tehnyt kaksi pelaajamuutosta. 12,4 pistettä salolaisille heittänyt Mikhail Torrance ja 12,8 pisteen James Padgett saivat tehdä tilaa joukkuetta jo viime kaudella edustaneille Shawn Atupemille ja Marcus Relphordelle.

– Salon Vilpas on kokoonpanovaihdosten myötä löytänyt lopullisen rosterinsa. Se on hieman poikkeuksellisesti kasattu joukkue, sillä Vilppaalta ei löydy varsinaisia pelintekijöitä. Osittain varmasti siitä johtuen joukkue pelaa kontrolloitua puolenkentän peliä pitäen hyvin pallosta huolta. Toisaalta Salo on myös selkeästi pyrkinyt nopeuttamaan ja monipuolistamaan peliä aikaisemmista vuosista. Se on hyvän valmennuksen merkki, että pystyy mukauttamaan pelitapaa pelaajien vahvuudet huomioiden, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kehuu Pyrinnön sivuilla.

– Puolustuksessa Salon kookas rosteri mahdollistaa aktiivisen screenien vaihtamisen. Se suojeleekin hyvin kolmen sekunnin aluetta ja pyrkii pakottamaan vastustajan ottamaan hyppyheittoja kaukaa.

– Joukkue on täynnä mielenkiintoisia pelaajia. Marcus Relphorde on yksi sarjan parhaista pelaajista, josta Pyrinnössäkin olimme pitkään kiinnostuneita. Viimeisissä peleissä mies on päässyt sisälle Salon konseptiin. Myös kaksi muuta amerikkalaispelaajaa Joseph Harris ja Shawn Atupem hoitavat tyylikkäästi ja tehokkaasti oman roolinsa. Suomalaisista Jukka Kataja on yksi sarjan älykkäimmistä pelaajista ja erinomainen puolustaja. Myös mm. Eero Lehtinen ja Samu Kaaresvirta voivat hyvänä päivänä pöllyttää korisukkaa urakalla – Salo on siis yksi mukava haaste joukkuepuolustuksellemme, Poikola käy vastustajaa läpi.

Joukkueet kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä. Poikola ei näe sitä ongelmana.

– On pelillisesti hieno mahdollisuus pelata perättäisinä päivinä samaa joukkuetta vastaan. Se on myös harjoittelua kevään playoffseja varten, sillä siellä pelataan nopealla tahdilla samaa vastustajaa vastaan. Pelien välissä on mahdollisuus tehdä pieniä viilauksia. Näin pystyy uudella tavalla kehittämään omaa konseptia. Täytyy myös antaa erityiskiitos Salolle, joka suostui tähän järjestelyyn meidän tulevien Baltian liigan pudotuspelien takia. Tällainen yhteistyö vie suomalaista koripalloa eteenpäin!