Korisliigassa kahdeksantena majaileva Vilpas pääsee ansaitulle joululomalle torstai-iltana. Edessä on kahdeksan pelitöntä päivää ja on aikaa rauhoittua jouluantimien pariin. Sitä ennen viimeisetkin mehut joukkueesta on taatusti puristettu, sillä hyvään vireeseen päässyt viikinkilauma kohtaa back to back -peleissä Tampereen Pyrinnön kahdesti – keskiviikkona Pyynikillä ja heti perään torstaina Salohallissa.

Vastaavat tuplapelit ovat tuttuja esimerkiksi jääkiekon puolelta, mutta koripallon parissa näitä on harvemmin nähty. Vilppaan kapteeni Jukka Kataja näkeekin tulevan rutistuksen mielenkiintoisena.

– Vastus on toki kovimmasta päästä, mutta tämä on hieno tapa lähteä joulun viettoon. Etäisyys Salon ja Tampereen välillä on kohtuullinen ja nyt rutistetaan kaksi peliä kahteen päivään ja sitten huilataan, pohtii Kataja tulevia päiviä Vilppaan sivuilla.

Back to back -pelit koskevat vain Vilpasta ja Pyrintöä. Syy peräkkäispeleihin löytyy tamperelaisten tiukasta otteluruuhkasta. Baltian liigaa ylivoimaisesti johtava Pyrintö halusi siirtää jälkimmäisen pelin jo torstaille, sillä Baltian liigan pudotuspelejä pelataan keväällä ottelun alkuperäisellä paikalla. Kotkaa ja Lappeenrantaa lukuun ottamatta muut liigaporukat pääsevät joululomalle vasta 21. päivä.

– Kuormitusta tässä tulee normaalia enemmän, mutta ei valiteta. Keväällä saamme vastaavasti pitemmän treenitauon ja olisihan se hieno tilanne lähteä kahdella voitolla joulun viettoon. Perjantaiaamulla joutuu varmasti vetristelemään paikkoja hieman enemmän, mutta saamme hyvää kokemusta pudotuspelejä ajatellen. Nyt katsotaan, kummalla riittää enemmän virtaa ja kenen pohjatyöt on tehty kunnolla, Kataja arvioi.

Pyrintö on ollut kova koko syksyn ajan. Notkahduksia ei ole tullut ja tappiot ovat olleet harvinaista luettavaa Pyrinnön punakaartille.

– Pyrintö on kokenut, fiksu ja vahvuuksiensa kautta pelaava joukkue. Se pelasi syksyllä Salossa erinomaisesti ja esitys oli mielestäni kovin vuosikausiin Korisliigassa. Mikäli aiomme edes haaveilla voitosta, hyökkäyspelimme on oltava järkevää. Pyrintöä on lähdettävä haastamaan eri taktiikalla kuin muita liigajoukkueita. Toisessa päässä korostuu 1-1 pelaamisen tärkeys, nukahduksia ei saa tulla, Kataja painottaa.