Korihait vapautti viikolla valmentaja Ari Mikkolan tehtävistään ja hänen tilalleen nimettiin Petri Helminen ja Ville Vuorinen. Helminen myöntää, että valmentajavastuu tuli yllätyksenä, mutta radikaaleja muutoksia ei ole vielä luvassa.

Helminen ja Vuorinen ottavat joukkueesta vetovastuu ainakin toistaiseksi. Helmisen mukaan jatkossa korostetaan entistä enemmän pelaajien yksilötaitoja.

– Tämä saattaa olla väliaikainen ratkaisu, mutta katsotaan onko tämä lopullinen. Hyvin pitkälti olemme menneet vielä samoilla ja mielestäni Ari Mikkola teki hyvää työtä. Me haluamme tuoda esiin enemmän omien pelaajien vahvuuksia kuin katsoa pelkästään vastustajaa. Puolustus ja hyökkäyspeliin teemme varmasti pieniä muutoksia. Pyrimme ottamaan omista pelaajistamme täyden hyödyn, Helminen valottaa SuomiKoriksen haastattelussa.

Helmisen mukaan uusi pesti tuli puun takaa.

– Tuli todella yllätyksenä ja kun Ari kerran vapautettiin tehtävistä ja kysyttiin tulisinko mukaan, niin siinä mietimme kuka ehtii olla mukana päivittäisissä harjoituksissa. Päätin sitten lähteä mukaan. Lähdin mukaan positiivisin mielin ja jos ei vielä muitakaan ole, niin onhan tämä mielenkiintoinen haaste. Seuran eteen on tehty paljon töitä ja kun kysyttiin lähteä mukaan, kun ulkopuolisia ei vielä ole, niin lupasimme tämän tiimin kanssa lähteä mukaan. Johtokunta katsoo varmasti tarkkaan ympärilleen valmentajavaihtoehtoja, mutta jos ei ketään löydy, olemme valmiita jatkamaan kauden loppuun, Helminen valottaa.

Korihaiden ensimmäinen ottelu uudessa alaisuudessa on lauantaina, kun se kohtaa Namika Lahden.

Salttu Forsström