Tampereen Pyrintö kohtaa keskiviikkona vierasparketilla Kauhajoen Karhun. Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola tietää tarkkaan kotijoukkueen vahvuudet ja tietää, että kaiken on onnistuttava nappiin pistesaaliin saamiseksi.

Poikola tiedostaa, ettei voittoa haeta Pohjanmaalta ilmaiseksi.

– Kauhajokea vastaan on aina mukava pelata, sillä vastassa on aina laadukasta tekemistä ja selkeä konsepti. Se kertoo pitkäjänteisestä tekemisestä. Varsinkin Kauhajoen hyvätunnelmaisesta kotiluolasta voitto on tarjolla vain erinomaisella pelillä.

– Karhujen hyökkäyspelissä on tunnuksenomaista hyvä liike. Se juoksee aktiivisesti ja organisoidusti kenttää isojen miesten täyttäessä keskikaistan ja heittäjien levittäessä laitaan. 5-5 tilanteissa joukkue pelaa palloa kolmen sekunnin alueen ulkopuolelle ja takapelaajat leikkaavat voimakkaasti korille. Yksikin nukahdus tarkoittaa Kauhajoen helppoa koria. Perustekemistä on maustettu parilla eri variaatiolla sekä yksittäisillä palloscreen-seteillä.

– Joukkue pyrkii puolustamaan aktiivisesti ja käyttämään penkkiä energian säilyttämiseksi. Kauhajoen pallonpaineeseen ja syöttölinjojen ylipelaamiseen on löydettävä taktisesti oikeat lääkkeet. Kauhajoen ja Pyrinnön kohtaamiset ovat perinteisesti vauhdikkaita ja fyysisiä vääntöjä. Samaa herkkua on odotettavissa keskiviikkona, Poikola tietää kertoa Pyrinnön sivuilla.