Vilpas hemmotteli Salohallille saapunutta 1150-päistä yleisöjoukkoa kaatamalla Namika Lappeenrannan tasapainoisen esityksen päätteeksi 84-66 (36-27). Se esitteli katsojille mainiota heittopeliä, näyttäviä donkkeja ja raudanlujaa puolustusta. Vilppaan voitto tuli tällä kertaa myös joukkueena, sillä yhdeksän pelaajaa pääsi pisteille ja jokainen täytti paikkansa erinomaisesti.

Parhaana palkittu Vilppaan kippari Jukka Katajan (9/7/9 syöttöä), joka ei jäänyt kauaksi tripla-tuplasta, oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen.

– Erilainen ilme joukkueella kuin viimeksi. Tänään pelattiin puolustusta, toisin kuin Lahdessa. Joka helkkarin kaverin on oltava valmiina uhrautumaan joukkueen puolesta, jos tässä Korisliigassa meinataan pelejä voittaa. Sovittiin ennen peliä tiettyjä asioita ja tänään niitä jopa noudatettiin 40 minuuttia. Jotain on opittu, totesi tyytyväinen kapteeni Vilppaan sivuilla.

Omaan peliinsä hän oli myös tyytyväinen.

– Ensimmäinen parannettava asia Lahden peliin oli, että pystyn jakelemaan palloa enemmän omille. Kaverit laittoivat niitä hyvin koriin, kiitteli Kataja joukkojaan.

Vilppaan syöttösarake olikin mieluisaa luettavaa. Koriinjohtavia passeja kertyi peräti 22, joista takamiehen tontilla hääränneille Katajalle 9 ja Marcus Relphordelle 8.

– Täytyy olla äärimmäisen tyytyväinen, sillä kävimme asioita läpi pallon liikuttamisesta. Sovimme, että täytyy antaa syöttöjä, jotka eivät näy syöttötilastoissa, vasta seuraavat näkyvät, Tupamäki totesi.

Katajan ohella Marcus Relphorde (15/7/8) pelasi epäitsekkäästi. Heittopeli oli kohdillaan (6/9) ja ”Make” ajoi tarvittaessa pohjaan saakka. Shawn Atupem (18/5) pysyi pois virhevaikeuksista ja upotti kakkoset tehokkaasti (8/11). ”Simo” iski loppuhetkillä yhden kauden komeimmista donkeista seuraamalla Jesse Virtasen ohiheiton yhdellä kädellä pohjaan – ja todella korkealta! Jo Harris (13/7) ei saanut alussa palloa sisään mistään, mutta nousi toisella puoliajalla omalle tasolleen. Eero Lehtinen heitti 11 pistettä.

– Tänään näimme yhden kauden tasaisemmista esityksistä. Penkiltä ei mitään suuria minuutteja pelattu, mutta Ilmari Kallio (5/0), Mikael Sandberg (2/1/2 torjuntaa) ja Vesku Laine (5/0) olivat valmiita pelaamaan. Samu oli normaali Samu, hän heitti pari kolmosta ja hoiti homman puolustuksessa. Olen onnellinen Joseph Harrisin puolesta, sillä hän uskalsi ottaa heittoja. Jo on kärsinyt pari kuukautta rannevammasta ja nyt se alkaa olla ohi, kiitteli Tupamäki.

Valmistautuiko Vilpas tärkeään peliin eri tavalla?

– Ei. Tämä oli meille ”Another day at the office”. Minulla on joukkueessa pelaajia, jotka ovat pohdiskelijoita ja ajattelijoita. Jos ruokin pelin tärkeyttä koko viikon, eihän ne nuku ollenkaan. Tämä oli henkisesti tärkeä voitto. Namika nousi kuuden pisteen päähän, mutta pysyimme rauhallisina ja omassa tekemisessä. Tällä kaudella olemme johtaneet useasti yli 15 pistellä, mutta hävitty. Nyt ei hätäilty ja se vie tämän kauden tarinaa eteenpäin, pohdiskeli Tupamäki.