Sasu Salinin riisto ja korisyöttö vain 37 sekuntia ennen loppua takasivat Union Olimpija Ljubljanalle Eurocupin jatkosarjan avausvoiton Banvit Bandirmasta pistein 84–80 (42–42). Petteri Koposen BC Himki jatkoi puolestaan uskomatonta voittoputkeaan vaikeimman kautta kaatamalla Tshekin mestari CEZ Nymburkin jatkoajan jälkeen 80–86 (46–38, 72–72).

Union Olimpija ja Banvit Bandirma kamppailivat voitosta Eurocupin jatkosarjan kolmannen kierroksen ottelussa Ljubljanan Stozice Areenalla 5,200 fanin todistaessa.

Peli alkoi kääntyä Olimpijan hyväksi vasta aivan loppuhetkillä, kun Kroatian ja Slovenian passit omistava laituri Drazen Bubnic siirsi kahdella kakkosellaan slovenialaiset 79–76-johtoon. Bubnicin jälkimmäisen korin jälkeen Sasu Salin riisti pallon ja tarjoili pallon Deividas Gailiusille, joka nosti taululle ratkaisevan viiden pisteen eron.

Salin hikoili voitossa makeat 33 minuuttia ja nakutti yhdeksän pistettä, neljä syöttöä, kolme riistoa ja kaksi levypalloa joukkueelleen.

Olimpija on voittanut jatkosarjassa pelaamastaan kolmesta ottelusta yhden.

Tshekin mestarin puolustustyöskentely ja kotiyleisö pakottivat voitosta voittoon edenneen BC Himkin ahtaalle, ja toisesta jaksosta alkaen Nymburkin onnistumiset alkoivat ruokkia toisiaan.

Pelin kolmannen jakson puolivälissä Nymburk johti jo lukemissa 54–44, kunnes Himkin puolustus loksahti viimein kohdalleen. Nymburk ei tehnyt kolmannen jakson viimeiseen viiteen minuuttiin pistettäkään ja Himki pääsi takaisin peliin mukaan.

Kotijoukkueen Vlado Ilievski upotti kolmosella tshekkiläiset 72–69-johtoon varsinaisen peliajan viimeisen peliminuutin alkaessa, mutta Himki pakotti Kresimir Loncarin ja Mike Greenin vapaaheitoilla pelin jatkoajalle.

Himki aloitti jatkoajan Mickael Gelabalen kolmosella sekä Marko Popovicin kolmella vapaaheitolla ja kolmosella, eikä Nymburk enää noussut.

Petteri Koponen pelasi Himkin voitossa 18 minuuttia ja viimeisteli voittajille kolme pistettä, kaksi syöttöä, riiston ja levypallon.

Kun Eurocupin jatkosarjavaihe on puolivälissä, Himki jatkaa lohkonsa kärjessä kolmella voitollaan yhtä monesta ottelusta.