Lapuan Korikobrilla kauden ensimmäinen puolisko on ollut vaikea. Jo kauden alkuvaiheessa seurassa vaihdettiin päävalmentajaa ja myös amerikkalaispelaajia on jouduttu vaihtamaan. Lisäksi lukuisat niukat tappiot ovat syöneet mielialaa, mutta lapualaiset katsovat päävalmentaja Derrick Craytonin johdolla positiivisena kohti sarjan toista puoliskoa.

– On ollut vaikeaa. Olemme hävinneet tiukkoja otteluita eikä pallo ole pomppinut meille. Meillä on ollut loukkaantumisia joiden takia olemme joutuneet vaihtamaan pelaajia ja meillä on käytännössä uusia joukkue. Meidän täytyy oppia pelaamaan paremmin yhdessä ja kehitymme joka päivä. Toivon, että sitä kautta pystymme ottamaan enemmän voittoja loppukaudesta, Crayton analysoi SuomiKoris-sivustolle.

Korikobrat on joutunut vaihtamaan kaksi amerikkalaispelaajana tälle kaudelle, mutta Joukkueeseen liittyneet Kyle Fogg ja Jesse Perry ovat osoittautuneet pelimiehiksi.

– Toivottavasti pelaajamme säilyvät ilman loukkaantumisia jatkossa. Tuomas Viertola on vielä sivussa, mutta Cedric Latimer on taas pelikunnossa. Uudet amerikkalaisemme ovat sopeutuneet hyvin ja heillä on ollut positiivinen vaikutus peliimme. Toivottavasti he pystyvät jatkamaan samalla linjalla, mutta he tarvitsevat apuja myös muilta pelaajilta, Crayton muistuttaa.

Korikobria ovat leimanneet tällä hetkellä niukat tappiot. Korikobrien kymmenestä edellisestä tappiosta, seitsemän on tullut alle 10 pisteellä.

– Olemme olleet tilanteissa, jossa olemme olleet jo 15 pistettä tappiolla ja vasta silloin olemme alkaneet taistella ja nousseet tasoihin tai lähelle. Meidän pitää taistella ja olla kovia heti alusta saakka. Ei riitä, että heräämme pelaamaan viimeisellä neljänneksellä, vaan meidän pitää pelata koko ottelu hyvin.

Lauantaina Korikobrat kohtaa vieraskentällä Tapiolan Hongan. Korikobrat tarvitsee kipeästi voittoja noustakseen lähemmäs pudotuspelien paikkaa.

– Honka on hyvin roolitettu ja valmennuttu joukkue. He pelaavat hyvin yhteen ja he ovat energisiä. Heillä on kokeneita pelaajia kuten Tuomas Iisalo ja Ronnie Clark ja siitä tulee meille kova ottelu. Pekka Salminen on tehnyt hyvää työtä heidän valmentajanaan, Crayton kehuu lauantaista vastustajaa.

Salttu Forsström