Petteri Koposen BC Himki kasvatti VTB-liigan voittoputkensa ennätykselliseen 13 otteluun nujertamalla moninkertaisen Venäjän mestarin, arkkivihollisensa Moskovan TsSKA:n pistein 90–87 (38–45).

Koponen säkitti voittajille 14 pistettä, ja kentän sankarina juhlittiin kaikki pelitilanneheittonsa upottanutta James Augustinia, joka ratkaisi voiton viime sekunnin kolmosellaan.

Koponen nousi merkittävään osaan pelin avausjaksolla, kun syksyisen Himki-tappionsa ärsyttämä TsSKA takoi taululle 4-15-lukemat. Penkiltä peliin tullut Koponen pussitti nopeaan tahtiin kuusi pistettä ja toi Himkin mukaan peliin.

Serbialaisen takamieslegendan Milos Teodosicin johtama TsSKA hallitsi peliä hienokseltaan toisella ja kolmannella jaksolla, mutta Himkin puolustus alkoi tuttuun tapaan purra pelin edetessä ja James Augustine pussitti uskomattomassa heittovireessä kakkosen toisensa jälkeen.

Koponen huudatti 4,000-päistä kotiyleisöä upottamalla kolmosella Himkin 83–81-johtoon vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. TsSKA siirtyi Teodosicin koreilla 85–87-johtoon 20 sekuntia ennen loppua, mutta Kresimir Loncarin onnistuneiden vapaaheittojen jälkeen Augustine säkitti illan 12. pelitilanneheittonsa pitkällä kolmosella.

Himkille 14 pistettä ja yhden syötön 28 minuutissa tyylitellyt Koponen oli voittajien toiseksi paras pistemies Augustinen (31/7) jälkeen.

Kaikki 13 VTB-liigan otteluaan voittanut Himki pelaa vielä kuusi alkulohko-ottelua ennen pudotuspelien alkua toukokuussa.