Shawn Huff oli vahvassa vireessä Ludwigsburgin otettua tärkeän voiton Saksassa. Sasu Salinin Union Olimpija puolestaan jatkoi nousuaan Adrianmeren liigassa murskavoitolla serbialaisesta KK Radnickista. Espanjassa Samuel Haanpää ja Joonas Cavén olivat tehokkaalla päällä.

Shawn Huffin Ludwigsburg nousi takaisin Saksan Bundesliigan pudotuspeliviivan yläpuolelle upottamalla Rasta Vechtan kotikentällään luvuin 86–72 (38–43). Susijengin linkkuveitsi Shawn Huff jatkoi tehokkaita otteitaan viimeistelemällä 18 minuutissa 14 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja blokin ennen virhetilinsä täyttymistä.

Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners taipui puolestaan Artland Dragonsin kotikentällä luvuin 77-83 (36–31). Skyliners johti vielä kolmannen jakson lopussa pistein 55–52, mutta Dragons vei ratkaisevan neljänneksen yhdeksällä pisteellä ja nappasi kuuden pisteen voiton.

Ludwigsburg ja Frankfurt jakavat nyt Bundesliigan kahdeksannen sijan yhdeksällä voitollaan 18 ottelusta.

Loimaa Bisonsia vastaan Eurocup-alkusarjassa pelannut KK Radnicki Kragujevac oli silkka vastaantulija lauantaina Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljanan vieraana Adrianmeren liigassa.

Olimpija esitti Radnickia vastaan kauden parasta puolustustaan ja nautiskeli komean 85–56 (48–30)-voiton. Virhevaikeuksiin ajautunut Sasu Salin merkitsi 19 minuutissa joukkueelleen kolme pistettä, kolme levypalloa, syötön sekä riiston.

Olimpija nousi voitollaan Adrianmeren liigan seitsemännelle sijalle seitsemällä voitollaan 18 ottelusta. Viimeistä Final Four -paikkaa hallinnoivalla Cibona Zagrebilla on viiden voiton etumatka.

Susijengin Espanjan ammattilaiset Samuel Haanpää ja Joonas Cavén kirjauttivat kumpikin kaksinumeroiset pisteet Adecco Oro- ja Adecco Plata- liigojen viikonloppukierroksilla.

Haanpää oli 12 pisteellään Leyma Coruñan toiseksi paras pistemies vierasottelussa Melillaa vastaan. Coruña johti vielä tauolla kahdeksalla pisteellä, mutta hävisi toisen puoliajan murskalukemin ja joutui taipumaan pistein 67-81 (44-36). Haanpää kirjautti 12 pisteensä lisäksi kolme levypalloa ja riiston.

Cavén palasi puolestaan kahden ACB-liigassa pelatun ottelun jälkeen Joventut Badalonan farmijoukkue CB Prat Joventutiin ja oli heti joukkueensa paras pisteidentekijä.

Cavén säkitti 14 pistettä, noukki kuusi levypalloa ja riisti pallon kerran, kun CB Prat kaatui Cambadosin vieraana lukemin 66-74 (20-33).

Haanpään Coruña jatkaa Adecco Oron neljäntenä 11 voitolla 17 ottelusta, ja CB Prat Adecco Platan toisena 10 voitolla 15 ottelusta.

Ville Tuomisen Bakken Bears onnistui oikaisemaan kurssinsa hävittyään kaksi perättäistä otteluaan sekä Tanskan Basketligaenissa että EuroChallengessa.

Bears päihitti lauantaina 85-71 (43-35) vieraskentällä Hoersholm 79ersin. Bears kasvatti eroaan vähitellen jokaisella neljänneksellä Brandon Pennin (27/6) ja Nicolai Iversenin (20/4) näyttäessä tietä.

Bears jatkaa Basketligaenin kolmantena 11 voitollaan 14 ottelusta.

Samana iltana Saksan ProB-liigan pohjoislohkossa Anton Mirolybovin valmentama Hannover Tigers antoi kyytiä Stadelle kotikentällään. Tigers murjoi Staden pistein 103–61 (47–32) viiden pelaajan pussittaessa kaksinumeroiset pisteet.

Tigers jakaa ProB:n pohjoislohkon ykkössijan voitettuaan 16 ottelusta 12.