KTP pääsee nopeasti hakemaan hyvitystä keskiviikon EuroChallenge-tappiolle, kun Namika Lahti saapuu Karhuvuoreen jo perjantaina.

Kaikkea muuta kuin helppo iltapuhde on kuitenkin tiedossa, sillä Lahti on Roope Suonion paluun myötä päässyt kovaan lentoon. KTP:n harjoituksissa on painotettu levypallopelaamista, mutta sarjan toiseksi parasta levypallojoukkuetta vastaan irtopalloista saa taistella tosissaan.

– Levypallopeliä painotettiin taas harjoituksissa. Ei siihen ole mitään jippoja, vaan jokaisen pitää hoitaa oma tonttinsa. Oma äijä pitää sulkea, eikä tyydytä vain hyppäämään, KTP:n apuvalmentaja Sauli Lanki tähdentää kotkalaisten kotisivuilla.

Robert Arnold (19,3) – Dan Oppland (16,9) – Stom Warren (15,9) -kolmikko vastaa 65 prosenttisesti Namikan korinteosta, mikä onkin Korisliigan kärkikahdeksikon suurin lukema. Koko trio löytyy liigan pistetilastosta 18 parhaan joukosta, eikä vastaavaan pysty mikään muu ulkomaalaiskolmikko sarjassa. Roope Suonio, Eldar Skamo ja Vesa Heinonen antavat tulitukea vierastyöläisille.

– Warren ja Oppland ovat kovia sisäpelaajia, heiltä pitää saada sisäpeli pois. Arnold teki meitä vastaan viimeksi mitä halusi (28p). Kova kolmikko, niin kuin taas näki Bisonsia vastaan (61p).

– Lahdella on kovat sisäpelaajat, Warrenia ja Opplandia ei saa päästää riehumaan kolmen sekunnin alueella. Vastaavasti meiltä pitää myös löytyä sisäpeliä, eikä vain kaarella seisoskelua.

Suonio palasi kentille 13 ottelua sitten, eikä liene sattumaa että Lahti on voittanut näistä otteluista kahdeksan. Lahdella on alla kovat päänahat Kauhajoesta ja Bisonsista, joten KTP:n vastaava kelpaisi heille varmasti kokoelman jatkoksi.

– Roopen paluu on ihan varmasti iso tekijä Lahden hyvälle vireelle. Kokenut peluri ja ilopilleri tuo tietynlaista iloisuutta ja uskottavuuttakin Lahden joukkueeseen.

KTP:lla on ollut tällä kaudella taipumusta pelata liikaa vastustajan tason mukaan. EuroChallengen kovia joukkueita vastaan se on toki sopinut ja se on tuottanut komeita voittoja, mutta vastapainoksi KTP on kärsinyt tappioita ennalta heikoimpia joukkueita vastaan.

– Kotisalissa täytyy päästä itse rytmittämään peliä, eikä antaa Lahden määrätä. Meidän pitää kontrolloida, päästä juoksemaan ja saada järkeviä ratkaisuja.