Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista, ToPo-legenda Kari-Pekka Klinga otti riemuiten vastaan Suomen MM-paikan koripallossa.

– Tämä on aivan loistava juttu! Kun ajatellaan kymmenen vuotta taaksepäin, ei kukaan edes unelmoinut tällaisesta. Tai viisikään vuotta sitten. Aivan huikeaa, tunnelmoi Klinga SuomiKoris.com-sivustolle.

Klinga itse edusti Suomea vuoden 1995 EM-kisoissa. Silloin menestys ei ollut kaksien viime kisojen luokkaa, vaan Suomi jäi alkulohkoon. Silloin ei kisoissa siis ollut vielä Susijengi.

MM-kisoissakaan Klinga ei odota Suomen jäävän heittopussiksi.

– Suomella on mahdollisuus voittaa pelejä. Ei kisoihin tarvitse turistiksi lähteä! Nyt esimerkiksi Kreikka ja Turkkikin saivat villit kortit. Ne ovat aivan voitettavissa ja jo voitettukin. Kisoissa on EM-kisojen seitsemän parasta, ja Suomi on niitä maita voittanut, Klinga muistuttaa.

– Pystymme pistämään kaikille kampoihin. Suomellahan on ollut hyvä joukkue jo pitkään, mutta karsintajärjestelmä oli vaikea. Uskon, että korismaissa Suomea on arvostettu jo pitkään, Klinga sanoo.

Puheille villi kortti –järjestelmästä Klinga naurahtaa kuivasti.

– On tuntunut hieman ”hauskalta” seurata mediasta tätä prosessia. Ensin haetaan, sitten jäädään pois… Kuka nyt oikeasti tietää, mitä on tapahtunut.

Vaikka kisapaikka ei irronnut perinteisesti karsintojen kautta, ei se Klingan mielestä himmennä MM-paikan arvoa.

– Ei ole Suomen vika, että järjestelmä on olemassa. Jos tällainen vaihtoehto annetaan, ei asiassa ole mitään epäselvää, jos resurssit hakemiseen on olemassa. Urheilullisestihan Suomi kuuluisikin kisoihin.

– Ei se systeemi meidän päänsärkymme ole. Miksei sitä oltaisi haettu, Klinga ihmettelee.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen