Suomelle arvottiin unelmalohko, kun Susijengin vastustajaksi tuli muun muassa USA. Susijengin Gerald Lee on kulkenut pitkän matkan Uudestakaupungista MM-areenoille.

USA:n lisäksi toisena vaihtoehtona oli Argentiinan tulo samaan lohkoon, mutta Leellä oli koko ajan tuntuma, että Suomi pääsee USA:n lohkoon.

– Itse ainakin odotin, että he tulevat vastaan, vaikka mahdollisuudet olivat 50-50.

– On se uskomatonta. Olen lähtöisin Uudestakaupungista ja pelannut Kaarinassa, Loimaalla ja sellaisissa paikoissa ja nyt MM-kisoissa tulee vastaan USA. Ei niitä monia pelaajia kuitenkaan ole, jotka pääsevät pelaamaan maailman parhaita pelaajia vastaan. Itselle se on mahdollisuus kokeilla ja saa nähdä mitä siitä tulee. Sasu (Salin) sanoi ainakin hoitavansa (Kevin) Durantin, Lee miettii.

USA:n lisäksi Suomen lohkon täydentävät Dominikaaninen tasavalta, Uusi-Seelanti, Turkki ja Ukraina.

– Turkki tulee meitä vastaan varmasti kahta kauheammin ja heitä varmasti harmittaa, että hävisivät meille viime kesänä. Pelasimme Uutta-Seelantia vastaan joskus 4-5 vuotta sitten Myyrmäessä ja se oli hieno kokemus katsoa heidän tanssiaan ja muuta. Dominikaanisista en tiedä oikein mitään, Lee pohti lohkon muita joukkueita.

Salttu Forsström