Korihait ja Kouvot kohtasivat sunnuntai-iltapäivällä Pohitullissa molemmille joukkueille erittäin tärkeässä kamppailussa. Kuten niin monesti aikaisemminkin tällä kaudella, Korihait hallitsi ottelun kulkua pitkät pätkät, mutta lopussa Kouvot oli terävämpi ja sarjapisteet matkasivat Kouvolaan lukemin 99-95 (47-46).

Joukkueet kulkivat ottelun ensimmäiset viisi minuuttia tasatahtiin, kunnes Korihait nykäisi vajaan kymmenen pinnan kaulan Mikko Jalosen ja Chace Stanbackin kolmosilla. Kouvot tuli kuitenkin rinnalle ja ensimmäinen erä päättyi Korihaiden kahden pisteen johtoasemassa. Toisen erän alussa Kouvot kävi hetken johdossa, mutta erän puolivälissä Korihait oli hankkiutunut uudelleen yhdeksän pisteen johtoon. Erän loppu meni taas Kouvoille lukemin 17-7 ja puoliajalle lähdettiin yhden pisteen vierasjohdossa.

Koko kolmas neljännes mentiin tasatahtiin johtoaseman vaihdellessa tasaisesti ja viimeiseen erään lähdettiin Korihaiden johtaessa lukemin 69 – 67. Korihaiden johto säilyi erän alusta pari minuuttia, jonka jälkeen Kouvot siirtyi kuskin paikalle. Kun peliä oli jäljellä neljä minuuttia oli Kouvojen johto kaksi pistettä, tilanteessa 83-85. Seuraavan minuutin aikana Kouvot siirtyi Ilari Seppälän ja Ville Kauniston kolmosilla kuuden pisteen päähän ja piti eron loppuun asti.

– Olin ottamassa väsyneitä pelaajia vaihtoon muutama minuutti ennen loppua, mutta onneksemme Korihait otti siinä tilanteessa aikalisän ja saimme ratkaisupelaajillemme riittävää huilia. Mielestäni tämä käänsi ottelun lopulta meille, kertoi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen ottelun ratkaisuhetkistä Korihaiden tiedotteessa.

– Ottelu oli mielestäni erittäin hyvä tasoinen ja tilastoja katsomalla meidän olisi kaiken järjen mukaan tämä ottelu pitänyt voittaa, valotti Korihaiden valmentaja Petri Helminen tuntemuksiaan.

– Emme kuitenkaan saaneet lopussa tarvittavia stoppeja ja ottelu kääntyi lopullisesti Kouvoille, jatkoi pettynyt Helminen.