Vilpas pisti hyvin hanttiin Pyrinnölle joukkueiden kohdatessa keskiviikkona Tampereella. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun tamperelaiset pitivät kotitilinsä puhtaana.

Vilpas sai jobinpostia keskiviikon aamutreeneissä, kun Jukka Katajan kipeytynyt akillesjänne ei sallinut pelaamista. Kieltämättä Katajaa olisi tarvittu muutenkin kuin penkillä hengenkohottajana. Avainmiehet joutuivat urakoimaan turhan suuret minuutit ja siinä on varmasti yksi loppuhetkien notkahduksen syistä.

Katajan paikan viisikossa peri Mikael Sandberg ja ”Ässä” täytti saappaat hienosti. Kauden ennätyspisteet (14) syntyivät 23:21 minuutissa ja ilahduttavaa oli tarkkuus kaaren takaa. Neljästä heitosta kolme upposi sukkaan.

– Ei ole kahteen vuoteen osunut, joten oli se aikakin, letkautti Sandberg lehdistötilaisuudessa.

Sandberg on ottanut tällä kaudella 26 yritystä kaarelta ja kahdeksan on sujahtunut sisään. Pyynikin koreilla prosentti nousi hieman yli kolmeenkymmeneen.

– Kolmas vieraspeli viiteen päivään ja viisikon mies vielä sivussa. Tyytyväinen olen, että silti tultiin tappelemaan voitosta. Hyökkäyspeli oli ihan ok, puolustuksessa tuli muutama jakso, jossa selvästi väsähdettiin. Eniten ihmetyttää se, että ensimmäisellä puoliajalla pääsimme 15 kertaa vapariviivalle, toisella ei kertaakaan, ihmetteli Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki Vilppaan tiedotteen mukaan.