Pyrinnön ensimmäinen pudotuspelivastus Baltian liigassa julkaistiin perjantaina, kun vastaan asettuu Tarvas. Virolaisjoukkue on tamperelaisille jo alkulohkovaiheesta tuttu. Pyrintö voitti molemmat kohtaamiset selkeästi, mutta päävalmentaja Pieti Poikola ei aliarvioi vastustajaa.

Poikolan mukaan nyt alkavat uudet ottelut eikä edelliskohtaamisilla ole merkitystä.

– Tarvas on meille tuttu vastustaja alkulohkosta. Pudotuspelejä ei kuitenkaan voi mitenkään verrata alkulohkon otteluihin ja nyt onkin syytä unohtaa aiemmat kohtaamiset heitä vastaan. Aloitamme pudotuspelit vieraissa ja kun jatkoon menevä joukkue määräytyy kahden ottelun yhteistuloksella, on jälkimmäisen ottelun saaminen kotikentälle iso asia. Kotiyleisön tuella on suuri merkitys ja sen avulla on helpompi kuroa eroa tarvittaessa kiinni, Poikola pohtii Pyrinnön sivuilla.

Poikolan mukaan Tarvas on hanakka heittämään kaaren takaa.

– Tarvas on hieman poikkeuksellinen Baltian liigan joukkue, koska he ovat täynnä erittäin hyviä kaukoheittäjiä. Joukkue pelaa paljon penetrate & kick -hyökkäystä, jossa vähintään neljä pelaajaa pelaa kolmen pisteen kaaren takana.. Tämä tekee auttamisen vaikeaksi, kun kaikki pelaajat heidän isoa amerikkalaispelaajaansa (Gregory Jenkins) lukuun ottamatta osaavat heittää. Pitkään sivussa ollut Jenkins on palannut kokoonpanoon ja hän ehdottomasti vahvistaa heidän rosteria, mutta samalla myös helpottaa konseptuaalisesti heidän puolustamistaan.