Petteri Koposen Himki on kulkenut vahvasti voitosta voittoon tämän kauden aikana. Kaikkien kilpailujen voittoputki on nyt 29 ottelun mittainen. Tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vasta edessä.

Himki koki edellisen tappionsa lokakuussa ja sen jälkeen se on ollut pysäyttämätön. Se on tehnyt uudet peräkkäisten voittojen ennätykset sekä VTB-liigassa sekä Eurocupissa.

Viime kaudella Himki pääsi Euroliigassa 16 parhaan joukkoon ja oli VTB-liigassa välierissä, mutta pokaalit matkasivat muille. Tällä kaudella Koponen haluaa saavuttaa jotain.

– Menemme ottelu kerrallaan ja tiedostamme, että tappio tulee jossain vaiheessa. Kohta alkavat ne tärkeimmät pelit. VTB-liigan runkosarjassa on kolme peliä jäljellä ja myös Eurocupin playoffsit alkavat kohta. Meillä ei ole varaa lipsua, Koponen tähdentää SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

– Meillä on uudet ennätykset VTB-liigassa ja Eurocupissa. Meillä on hyvä joukkue ja olemme osoittaneet, että taso riittää pitkälle, jos pelaamme omalla tasollamme. Kohta alkavat pudotuspelit ja haluaisimme voittaa jotain. Haluaisimme vähintään varmistaa Euroliigan paikan ensi kaudeksi ja sen taitavat saada VTB-liigan kaksi parasta. Sinne on vaikea päästä ja myös Eurocupin voitto on täysin mahdollinen.

Himki kohtaa keskiviikkona Eurocupin ottelussa Hapoel Tel Avivin. Himki on jo varmistanut lohkovoittonsa, mutta Koposen mukaan joukkue ei aio lähteä löysin rantein tai kakkosmiehistöllä peliin.

– Lähdemme pelaamaan omaa peliämme normaalisti. Meillä on laaja materiaali ja siinä on vaara, että jos alkaa löysäillä, niin siitä voi jäädä putki päälle, Koponen muistuttaa.

Salttu Forsström