Sasu Salinin Union Olimpija päätti kautensa Eurocupissa keskiviikkona 83-87-tappioon ukrainalaiselle Budivelnikille. Ottelun puheenaiheeksi nousi kuitenkin erotuomarityöskentely.

Otteluun lähdettäessä Olimpijalla ei ollut enää mahdollisuuksia jatkopaikkaan. Olimpija ei päästänyt kuitenkaan vieraitaan helpolla eikä epävarma erotuomarityöskentely helpottanut kotijoukkueen urakkaa.

– Kaikki pelasivat täysillä ja annoimme kaikkemme, joten siinä mielessä ihan hyvä maku jäi pelistä. Toisaalta me olisimme voineet voittaa tämän pelin. Siihen oli mahdollisuudet. Eräs kolmikko vaikeutti vähän meidän duunia ja vastustaja teki muutaman kovan korin ja muutaman pisteen enemmän, Salin totesi ottelun jälkeen SuomiKoris-sivustolle.

Tunteet kuumenivat parikymmentä sekuntia ennen loppua, kun kahden pisteen johtoasemassa olleella Budivelnikilla oli sisäänheitto ja Salin ahdisti Ricky Minardia, joka joutui heittämään hätäheiton kentälle. Irtopallon nappasi Olimpijan takamies Luka Rupnik, jonka jalka kävi erotuomarin mukaan rajan yli. Yleisö ei ollut samaa mieltä, mutta Salin antoi tuomareille siinä kohtaa synninpäästön.

– Kyllä se taisi olla vähän yli. Toivoin, että Minard olisi ollut ensin linjasta yli ja yritin työntää häntä, mutta taisi se jalka olla ihan pikkaisen yli, Salin kertasi kohuttua tilannetta.

Neljän pisteen tappioasemassa Salin pääsi vielä heittämään kolmosta, kun kellossa oli kahdeksan sekuntia, mutta Budivelnikin pelaajan jalka osui häntä käteen hänen hypätessään peittämään Salinin heittoa. Tuomari ei kuitenkaan virhettä viheltänyt ja näin Budivelnik otti voiton. Salinin kättä koristi pelin jälkeen selvä ruhje virheestä.

– Vastustaja potkaisi minua käteen. Täysin selvä virheen paikka, mutta ei sille enää voi mitään. Tuomari ei halunnut viheltää, vaikka oli ihan vieressä, Salin harmitteli.

Päätösvihellyksen jälkeen erotuomarikolmikko joutui viime kesän EM-kilpailujen tunnuslaulun laulaneen Zoran Predinin hyökkäyksen kohteeksi. Kolmikko ehti kuitenkin juosta pelaajatunnelin suojaan ennen vakavampia loukkaantumisia.

Salttu Forsström