Korisliigassa pelataan tiiviisti viikonlopun läpi ja pelit alkavat jo keskiviikkona kolmella pelillä. Torstaina ohjelmassa on vuorossa yksi peli ennen viikonlopun kierrosta.

Keskiviikkona Korihait isännöi Karhua joukkueiden yrittäessä kääntää kurssinsa. Namika Lahti saa vieraita Kouvolasta ja Lappeenrannan Namika yrittää saada Salon viikingit kuriin. Torstaina Korisliigan kaksi kovakuntoista joukkuetta iskevät, kun Korikobrat saa vastaansa voittoputkessa heiluvan Katajan.

Kataja on voittanut seitsemän edellisotteluaan ja joukkueen peli on hiljalleen asettumassa oikeille urille.

– Pelimme on parantunut ja olemme saaneet selkeämmäksi asioita joita haluamme ja rooleja mitä pitää tehdä. Olemme harjoitelleet hyvin ja lähdemme luottavaisina otteluun, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala pohtii.

– Meillä on pikkaisen pikkuvammoja, mutta kausi on pitkä ja niitä tulee kaikille ja se samalla antaa mahdollisuuden uusille pelaajille. Pelaamme kaksi peliä peräkkäin, joten olisi kiva saada kaikki miehet riviin. Mitään vakavia vammoja ei ole, mutta sellaista pientä kränää useammilla. Saamme kuitenkin iskukykyisen joukkueen otteluihin, Toijala katsoo myös perjantaina siintävään Uudenkaupungin vierailuun.

Kataja on vahvassa vireessä ja sen kovuuden ovat saaneet viime otteluissa tuta jo muun muassa Bisons, KTP, Pyrintö ja Karhu.

– Hiljalleen on alkanut olla niitä elementtejä mitä valmentaja toivoo. Olemme pystyneet kaatamaan kärkijoukkueita ja se tuo itseluottamusta. Joka joukkueella on kuitenkin varmasti säätövaraa ja joukkueilla on ollut vielä muutoksia. Kuun lopussa sulkeutuu siirtoikkuna ja silloin nähdään missä muodossa joukkueet lopullisesti ovat, Toijala pohtii.

Kataja koki edellisen tappionsa nimenomaan Korikobrille Lapualle, joten joensuulaiset eivät lähde otteluun takki auki.

– Viimeksi meille tuli heitä vastaan pataan urakalla, joten lähdemme nyt nöyrin mielin peliin. Kaikilla joukkueilla on nyt kova piipussa, kun ratkotaan kotietuja, pudotuspelipaikkoja ja sarjapaikkoja.

– Meidän pitää olla valmiita Lapuaa vastaan ja edellinen tappio on varmasti hyvin pelaajien muistissa. Silloin emme saaneet Kyle Foggia emmekä ketään muutakaan kiinni. Olemme nyt kuitenkin saaneet harjoitella ja näytämme varmasti paremmalta joukkueelta kuin viimeksi.

Viimeksi joukkueiden kohdatessa Lapua oli 91-79 vahvempi.

– Nyt on helpompi motivoida pelaajia ja kaikki muistavat miten viimeksi kävi. Kova peli on tulossa eikä helppoa ole tulossa missään nimessä. Korikobrat on voittanut edellisestä 10 pelistään seitsemän ja se kuuluu jo sarjan kärkiviisikkoon esitystensä perusteella. Mielenkiintoinen ottelu on tulossa, Toijala miettii.