Pyrintö ja Tarvas kohtaavat toisensa keskiviikkona Baltian liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa. Pudotuspelitaisto alkaa Pyynikin palloiluhallissa klo 18:30.

Pyrintö vei maanantaina ensimmäisessä pudotuspeliottelussa viimeiset 45 sekuntia 8-0 ja nappasi 99-80 (50-41) vierasvoiton Rakveressa. Pyrintö esiintyi laajalla rotaatiolla, josta tehokolmikon muodostivat BJ Raymond (20/6), Antero Lehto (17/2) ja Kelvin Lewis (14/9). Tarvaksen ykkönen oli 21 pistettä upottanut Rait Keerles.

– On mukava taas päästä kokemaan playoffs-koripalloa. Valmennuksellisesti otteluun valmistautuminen rikkoo mukavasti rutiineja. Normaalisti käymme läpi edellisen ottelun palautteen ja uuden joukkueen scoutin. Nyt meillä on mahdollisuus mennä syvemmälle oman konseptin rakentamiseen, sillä ottelupalaute on samalla scoutti. Siksi playoffs-sarjat mahdollistavat tarkemman ja pidemmälle viedyn ottelukonseptin rakentamisen, mikäli joukkue vain pystyy omaksumaan asioita. Siinäkin on yksilöllisiä eroja, jotka oppii tuntemaan vain valmistamalla joukkuetta uuteen otteluun tai ottelusarjaan, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohtii seuran sivuilla.

– Ensimmäisestä Rakvere-ottelusta on selkeitä parannuskohteita. Tietyt 1-1-tilanteet pitää hoitaa paremmin joukkuepuolustuksen avulla. Se on nyt helpompaa, kun tiedämme paremmin vastustajan vahvuuksia.

– Erityishuomio on kuitenkin palloscreenpuolustuksessa. Annoimme viime ottelussa lukuisia liian helppoja koreja. Siihen oli kaksi pääsyytä: vastustajan hyvä toteutus ja erinomainen kaukoheittovoima, mutta myös pieni epäselvyys oman konseptimme toteutuksessa. Näitä viilauksia käymme läpi ottelun välisessä videopalaverissa sekä saliharjoituksessa.

– Tavoitteemme on luonnollisesti pelata optimaalisella taktiikalla, mutta sitäkin tärkeämpää on se, kuinka kovaa menemme yksittäisiin tilanteisiin. Yksikään paperille piirretty X tai O ei voi korvata sitä ylimääräistä irtopalloa, jonka joku pelaajistamme tuo laittamalla kroppansa peliin, Poikola päättää.

Pyrinön ja Tarvaksen otteluparista jatkoon menevä joukkue saa vastaansa otteluparin Nevezis (Liettua) – Valmiera (Latvia) voittajan. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi maanantaina Valmieran 89-70 voittoon.