Kouvot aloittaa viiden kotiottelun putken kohtaamalla perjantaina kotiluolassaan tasapisteissä olevan Lappeenrannan Namikan.

Molemmat joukkueet voittivat vastustajansa keskiviikon liigakierroksella kun Kouvot haki sarjapisteet Lahden Namikan korispyhätöstä (93-82) ja lappeenrantalaiset kaatoivat kotonaan Salon Vilppaan (82-75). Kouvot on hävinnyt molemmat kauden aikaisemmat keskinäiset kohtaamiset joten perjantaina Mansikka-aholla on todellinen revanssin paikka.

Perjantain humppaparin molemmat osapuolet ovat olleet alkukauteen verrattuna viime peleissä hyvässä vedossa. Molemmat ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä ottelustaan neljä ja viimeisestä viidestä kolme. Namika on voittanut kauden aikana 15 vierasottelusta kolme ja Kouvot puolestaan 14 kotiottelustaan neljä.

– Namikan vahvuus on heidän ulkomaalaiset pelaajansa. Jokaisella pelaajalla tästä kolmikosta on mahdollisuudet tehdä ottelussa paljon pisteitä. Meidän on käytettävä tämä tilanne kuitenkin hyväksemme ja olla antamatta heille ottelussa turhaa toivoa voitosta. Meidän pitää napata heidän paikkansa sarjataulukossa (10) ja siirtyä yhtä pykälää lähemmäs pudotuspeliviivaa, ensimmäistä kertaa entisen seuransa kohtaava Matt Gibson pohtii Kouvojen sivuilla.

Kouvot lähtee kamppailuun kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa kun sen käsittelyssä ovat kaatuneet niin Lahden Namika kuin KPT-Basket (92-90). Kouvoilla on viimeisestä neljästä ottelusta kolme voittoa sillä vajaa kaksi viikkoa sitten kaatui kotona Kauhajoen Karhu (96-85). Ainoa tappio viimeisestä neljästä ottelusta on tullut Loimaalla kun sarjakakkonen ja hallitseva kaksinkertainen Korisliigamestari Nilan Bisons oli Kouvoja vahvempi (77-67).

– Meillä on joukkueessa tällä hetkellä hyvä ja positiivinen tunnelma. Kaikilla on hymy naamalla ja pelaajien kesken meillä on hyvä kemia ja luottamus toisiimme. Voitettuamme nyt tiukan pelin vieraissa ja hieman aikaisemmin kaksi TOP-5 joukkuetta kotona, olemme huomanneet samalla kehittyvämme joukkueena ja tulemme taistelemaan todella kovaa kannattajiemme ja itsemme tähden viimeisissä kauden otteluissa.

– Meidän tulee luottaa omaan pelisysteemiimme. Luottaa omiin sääntöihimme. Päävalmentaja Jyri Lehtonen tietää tarkalleen mitä sanoo ja tekee. Hänellä on hyvä pelisuunnitelma ja strategia jokaiseen peliin. Meidän pelaajien tulee luottaa hänen kykyynsä laatia hyvä pelisuunnitelma ja meidän pitää luottaa itseemme ja toisiimme toteuttaaksemme sen suunnitelman.

Entisen joukkueensa kohtaaminen on Gibsonille erikoinen ja tunteikas tapahtuma. Mitä Matt itse tästä kaikesta miettii ennakkoon.

– Aluksi tuntuu varmaan hieman oudolta pelata Namikaa vastaan, sillä Lappeenrannan Namikan organisaatio on ollut suuri tekijä ammattilaisurallani. Tunnen rakkautta ja kunnioitan kaikkia niitä henkilöitä joiden kanssa olen siellä aiemmin työskennellyt, erityisesti päävalmentaja Lassi Tuovia. Toivon kaikkea hyvää Namikalle, mutta perjantaina en toivo heille kovin paljon onnea tai menestystä otteluun.