Lahden Namikan tappioputki piteni Espoossa kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun lahtelaiset taipuivat Hongalle lauantaina.

Namika-luotsi Ilkka Palviainen onnitteli ottelun jälkeen rehdisti Honkaa voitosta ja varsinkin puolustuspelaamisesta.

– Onnistuivat meidän pysäyttämisessä. Pitää analysoida tehtiinkö siitä itse liian helppoa, mutta tietenkin oman hyökkäyspelin sujumattomuus turhauttaa. Loppua kohden peli alkoi mennä liikaa pakottamiseksi, virheiden hakemiseksi ja käsien levittelyksi, Palviainen arvioi Namikan sivuilla.

– Olen ihan tyytyväinen meidänkin puolustuspeliin etenkin ensimmäisen 20 minuutin aikana. Aloitettiin peli hyvin, ja Honka teki pisteensä pitkälti meidän menetyksistä ja muutamasta 1vs1-puolustusvirheestä, joiden kautta Honka sitten sai haluamansa heiton heitettyä.

Namika onnistui hyvin esimerkiksi yhdeksään pisteeseen jääneen Ronnie Clarkin ja sentteri Jaraun Burrowsin puolustamisessa, mutta Honka löysi uusia ratkaisijoita ja toisaalta pisti sisään tukun todella vaikeitakin heittoja.

– Onnistuttiin aika monen pelaajan puolustamisessa tänään, mutta hyvää joukkuetta vastaan se ei riitä. Pitää nostaa hattua Villematti Kopiolle ja Anton Odabasille, heiltä todella vahva iltapuhde. Varsinkin Kopiolta hieno tasonnosto, kun edellisessä pelissä kolkit menivät 0/6.

– Warrenin loukkaantumisen jälkeen Dan Oppland ja Tommi Huolila tekivät valtavan työn, ja jossain vaiheessa bensa vain loppui. Väsyneenä äkkiä puolustus hieman konttaa, myöhästytään tilanteista ja toisaalta hyökkäyksessä kaarelle ei jää tilaa, kun vastustajan ei tarvitse niin paljoa auttaa korin alla.

Warrenin loukkaantuminen ei onneksi ollut turvotusta pahempi, mutta epäonninen loukkaantuminen kesken pelin heilautti vaakakuppia melko ratkaisevasti.

– Tämä oli nyt kolmas ottelu putkeen, jossa me tullaan lyhyeltä parin päivän huililta ja vastustaja on saanut valmistautua otteluun 7 tai 9 päivää. Kyllä se näkyy tuollaisissa asioissa.

– Päivä päivältä mennään eteenpäin. Nyt päästään viikon verran valmistautumaan lauantain Karhu-kotiotteluun. Siihen tullaan levänneenä ja paremmin valmistautuneena, Palviainen päätti.