Bisons-luotsi ei lähde takki auki Namikaa vastaan: ”He ovat erittäin vaarallinen joukkue”

© Kuva: Juha Tamminen

Bisons matkustaa keskiviikkona kohtaamaan vieraskentällä Lappeenrannan Namikan. Bisons taistelee vielä runkosarjan voitosta ja Namika elättelee vielä toiveita pudotuspelipaikasta.

Lappeenranta on vaarallinen vastustaja erityisesti yhdestä syystä – se pääsee pelaamaan suhteellisen paineettomasti. Realistisesti ajateltuna pudotuspeliviiva on karannut jo melko kauaksi ja toisaalta Korihait on tarpeeksi kaukana eli sarjapaikka ei ole uhattuna, ainakaan pelillisin perustein. Biisoneilla riittää panosta runkosarjan päätökseen asti, ja tietysti sen jälkeenkin, sillä loimaalaiset taistelevat tiiviisti runkosarjan piikkipaikasta.

– Lappeenrannalla on allaan mahtava voitto Kauhajoesta. He ovat erittäin vaarallinen joukkue, Greg Gibson suitsutti tulevaa vastustajaa Bisonsin sivuilla.

Loimaa ja Lappeenranta ovat kohdanneet toisensa kolmesti tällä kaudella ja kaikki kolme joukkueiden välistä ottelua on päättynyt Biisonien voitonjuhliin. Ensimmäinen peli ratkesi kahdeksan pisteen erolla, mutta kaksi seuraavaa oli selvälukuisemmat.

Lappeenrannan jenkkikolmikko on sarjan eliittiä. Erityisesti laituri Todd Brown on huipputason korintekijä. Hän sijoittuu sarjan pistepörssissä toiseksi 22,8 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Kumulatiivisella pistekertymällä mitattuna hän johtaa ylivoimaisesti (753 pistettä 33 pelissä). Brown on ollut Lappeenrannan paras korintekijä myös Biisoneita vastaan. Hän on viimeistellyt yli 20 pistettä jokaisessa pelissä, joten hänen pimentäminensä on varmasti korkealla Nilan Bisonsin prioriteettilistalla.

Biisonien puolustuspeli on ollut korkealla tasolla ja Gibsonin mukaan loimaalaiset keskittyvät jälleen puolustukseen.

– Avain voittoon on jälleen hyvä puolustus. Pyrimme haastamaan mahdollisimman monta vastustajan heittoa.

Vaikka puolustuspää painottuukin Gibsonin pelifilosofiassa, ei hyökkäystä voi unohtaa. Keskiviikon pelissä Bisons korostaa huolellisuutta.

– Hyökkäyksessä olisi oleellista, että pystyisimme pelaamaan hyviä settejä. Emme halua tyytyä ensimmäiseen heittoon vaan yritämme luoda yhä parempia heittopaikkoja. Meidän täytyy myös pitää huolta pallosta ja pystyä pelaamaan korkealla energialla pitkän matkustuksenkin jälkeen, Gibson pohtii.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.