Salon Vilppaalla oli voiton avaimet käsissään lauantaina Bisonsia vastaan, mutta viimeisillä sekunneilla voittomahdollisuus lipesi kärsistä ja Bisons oli ottelussa 78-76 parempi.

Ottelu ratkesi viimeiselle minuutille, sillä Vilpas ei päässyt yrittämään heittoa kertaakaan. Ensiksi Marcus Relphordelle menetys puolen kentän jälkeen, Tuukka Kotti viivalle ja Jukka Kataja suihkuun. Vilppaan onneksi Kotti pisti molemmat vaparit ohi, mutta Matti Nuutinen kaivoi muiden yli hyökkäyslevyrin ja Jo Harrisille virhe. Nuutiselta molemmat vaparit sisään ja peli tasan 76-76. Sitten Eero Lehtinen ajoi puolustuksen keskelle (0:34) ja syötti pallon loimaalaiskäsiin. Ike Udanohin kolmonen kumahti kuitenkin ohi ja Jo Harris säntäsi puolustuslevypallon jälkeen vauhtiin. Frank Robinson rikkoi puolessa kentässä ja Vilppaalle jäi aikaa 10,8 sekuntia voittoheiton saamiseksi.

Viiden sekunnin päästä Robinson rikkoi toistamiseen ja pallo uudestaan sivurajalle. Lehtinen yritti antaa pallon hyvin vartioidulle Relphordelle liian ahtaaseen paikkaan. Robinson ehti väliin ja mies purjehti toiseen päähän iskemään pallon alaspäin. Loimaa johtoon 78-76 ja Vilppaan viimeinen yritys jäi Relphorden rääpäisyksi puolesta kentästä.

Vilppaan parhaana palkittiin pelinteosta vastannut Jukka Kataja (5/5).

– Jäi pisteet ottamatta. Kaikki heidän jutut oli tiedossa. Loimaa on kova kotijoukkue ja onnittelut heille. Meillä on itse kullekin hyvä loppukauden projekti oppia voittamaan, totesi Kataja pettyneenä joukkueen sivuilla.

Päävalmentaja Mikko Tupamäki löysi tappiosta myös positiivisia asioita, vaikka häviö kirpaisikin.

– Hyvä taistelu. Puolustuksellisesti ensimmäinen puoliaika ei ollut hirveän hyvä, toisella se oli parempaa. Peli oli omissa käsissä, mutta ei pystytty tappamaan peliä seitsemän pinnan johdossa ja viimeiset kolme hyökkäystä päättyivät menetyksiin, kiteytti Tupamäki Loimaan kauhunäytelmän.