Kouvot taistelee tiukasti paikasta pudotuspeleihin. Jokainen voitto on tällä hetkellä tärkeä ja seuraavaksi se kohtaa perjantaina KTP:n.

Korisliigan runkosarja vetelee viimeisiään ja Kouvot taistelee edelleen tiukasti pudotuspelipaikasta.

– Meillä on sinällään aika hieno tilanne pudotuspelien kannalta. Jos emme tästä nykyisestä tilanteesta, kun on neljä peliä jäljellä ja tie breakki on meidän puolella, pysty pääsemään pleijareihin niin ei me siellä sitten pärjättäisikään. Se on fakta, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen heittää Kouvojen sivuilla.

– Nyt, kun olemme seuraavat neljä matsia painepeleissä ja pystymme hoitamaan sen homma niin, että voitamme tarvittavan määrän pelejä päästäksemme pudotuspeleihin, niin se kantaa meitä varmasti jatkossa, hän jatkaa.

Lehtonen toivoo loppukauden peleihin joukkueeltaan entistä enemmän yhtenäisyyttä.

– Nyt toivon mukaan loppuu se pelaajien livescoren tuijottelu tai se mitä muissa peleissä tapahtuu, ja keskittyminen palaa omaan tekemiseen. Nyt meillä ei enää ole sitä varapatruunaa kuten ampumahiihdossa, vaan nyt meidän pitää keskittyä ampumaan ne laikat alas, eikä keskittyä siihen, että jos yksi menee ohi, niin meillä on se varapatruuna jäljellä. Tämä on hieno tilanne. On mahdollista, että tämä tulee ratkeamaan viimeisellä kierroksella ja siitä, kun me onnistumme sen tekemään, niin on helppo lähteä pudotuspeleihin. Seuraavat neljä matsia ovat meille jo pudotuspelimatseja.

Perjantaina Kouvot mittaa KTP:n ja Matt Gibson tietää, ettei helppoa iltapuhdetta ole luvassa.

– KTP:lla on hyvä pelisysteemi, loistava valmentaja ja lisäksi perjantaisessa ottelussa kotikenttäetu. Nykyinen joukkue on pelannut paljon pelejä yhdessä niin Korisliigassa kuin EuroChallenge-sarjassakin. Heillä on siten erittäin hyvät palaset koossa joukkuepalapelissään joten heidän pelinsä rullaa hyvin ja he luottavat toisiinsa. Tulossa on varmasti tiukka peli, Gibson ennakoi.

– Perjantaina meidän tulee pelata fyysisesti kovemmin sekä kovemmalla tempolla ja intensiteetillä kuin aikaisemmissa peleissämme, sillä meidän pudotuspelimme ovat jo alkaneet. Meidän pitää välttää tekemästä turhia tai helppoja virheitä sekä pelata keskittyneesti ja tehokkaasti. Kotkalaisille tämä ottelu ei merkitse paljoakaan, mutta meille tämä ja seuraavat kolme ottelua ovat kaikki kaikessa.

– Kaikkein tärkein asia meidän kannaltamme on keskittyä huolellisesti ja pysyä omassa pelisuunnitelmassamme. Meidän pitää viimeistellä tehokkaasti ja tehdä mahdollisimman vähän virheitä omassa pelissämme. Jos me pelaamme omaa peliämme ja pelaamme joukkueena, me pystymme voittamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa, Gibson päättää.