Vilpas jatkoi keskiviikkona tiukkaa pudotuspelivääntöään Lappeenrannan Namikaa vastaan Salohallissa. Kotijoukkueen esitys oli kaikin puolin ryhdikäs ja Namika ei päässyt kuskin paikalle kertaakaan koko pelissä.

Vilppaan Jo Harris oli jälleen pitelemätön tuttuihin kotikoreihin, mutta iso kiitos voitosta kuuluu penkiltä tulleille Mikael Sandbergille ja Ilmari Kalliolle. Päävalmentaja Mikko Tupamäki antoi lähes 70 minuuttia peliaikaa vaihtomiehilleen ja se kiitti vastuusta kurittamalla Lappeenrantaa 31 pistellä. Vilppaan voitto kirjattiin luvuin 93-73 (54-39). Salolaisvoittoa himmensi Shawn Atupemin loukkaantuminen toisen jakson alussa.

– Pari ensimmäistä paikkaa jätin käyttämättä. Huomasin, että vastustaja antaa tilaa ja vedin sitten joka kerta kun rauta näkyi. Tiedettiin, että Lappeenranta tulee kiusaamaan ja heidän pelitavallaan tulee helposti 10-15 pisteen runeja. Perusvarma suoritus meiltä, 14 pistettä heittänyt Sandberg pohtii Vilppaan sivuilla.

Tärkeästä voitosta huolimatta Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki löysi omiensa esityksestä paljon hyviä asioita, mutta pientä jäi kaipaamaan myös pientä hienosäätöä puolustuspelaamisessa.

– Puolustukseen en ole hirveän tyytyväinen. Lappeenranta tuli hyvällä sykkeellä eikä pelannut missään nimessä huonosti. Hyökkäyksessä tehtiin 93 pistettä, heitettiin hyvällä prosentilla ja levypallopelissäkään ei ollut valittamista. Eniten tyytyväinen olen, että penkiltä tuli jätkiä valmiina pelaamaan. ”Ässä” ja ”Ile” olivat ratkaisevassa asemassa. Ässä alusta asti ja Ile etenkin Namikan paikkaa vastaan. Hienoa, että nuoret pojat ottavat vastuuta, iloitsi Tupamäki.