Suomen Koripalloliitto on langettanut sakkorangaistukset Tapiolan Hongan pelaajille Brady Morningstarille ja Jaraun Burrowsille sekä Kataja Basketin Sami Lehtorannalle torstaina Espoossa pelatun Korisliigan puolivälierän tapahtumista.

Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Mikko Koiranen katsoi päätöksessään Honkaa edustavan Morningstarin syyllistyneen kurinpitosäännöissä kiellettyyn loukkaavaan ja halveksivaan kielenkäyttöön pelin päätyttyä ottelun erotuomareita kohtaan.

Sekä Hongan Burrowsin että Katajan Lehtorannan katsottiin syyllistyneen loukkaavan ja halveksivan kielenkäytön ohella fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen pelaajien keskinäisessä kanssakäymisessä pelikentällä. Burrows ja Lehtoranta erotettiin torstaina pelistä kaksikon yhteenoton päätteeksi.

Rikkeistään Morningstar, Burrows ja Lehtoranta saivat sakkorangaistukset (300 euroa).

Torstain Korisliiga-puolivälierässä Kauhajoen Karhu – KTP-Basket kotkalaisten Ryan Ayers erotettiin myös pelistä. Kurinpitopäällikkö katsoi saatujen selvitysten ja videon perusteella, että ottelussa Ayersille annettu rangaistus on riittävä.