KTP-Basketin ja Kauhajoen Karhun kolmas puolivälieräkohtaaminen oli odotetusti huomattavasti edeltäjiään tiukempi. KTP piti ottelun ohjia kädessään läpi ottelun, mutta vierailijat nousivat viimeisellä neljänneksellä rinnalle ja ohi. KTP:n kokemus oli lopussa valttia ja tärkeä kotivoitto irtosi lopulta lukemin 89-77 (26-18, 17-19, 19-25, 27-15).

Timo Heinosen mukaan KTP luotti omaan tekemiseensä loppuun saakka ja se toi tällä kertaa tulosta.

– Oltiin neljä alhaalla, mutta ei alettu säätämään. Kauden aikana mustia hetkiä on tullut, mutta nyt ei yritetty mitään mikä ei kuulu peliimme, vaan jaksoimme tehdä omaa juttuamme. Sillä haettiin tänään voitto. Tämä tuntui jo playoffs-koripallolta, parhaasta päästä, Heinonen hehkutti kotkalaisten sivuilla.

KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen kiitteli omiensa panosta tärkeässä voitossa.

– Tänään oli paljon hyviä asioita, mitä olimme katsoneet edellisistä peleistä. Kauhajoki ei päässyt omalla intensiteetillään viemään peliä kuin hetkellisesti kolmannella neljänneksellä. Meidän kokenut joukkue ei hätkähtänyt, vaikka Kauhajoki nousi neljän pisteen johtoon, vaan lähinnä Owensin huikean viimeisen neljänneksen avulla otettiin voitto. Meidän 14 hyökkäyslevypalloa on kova suoritus ja iso asia oli myös Joonas Lehtorannan paluu kokoonpanoon. Jonttu toi valtavasti kaivattua energiaa kentälle.

KTP siirtyi voitollaan puolivälieräsarjassa 2-1-johtoon. Välieräpaikka on katkolla ensimmäisen kerran maanantaina Kauhajoella ja KTP aloittaa moottorimarssinsa kohti Länsi-Suomea jo sunnuntaina. Tarvittaessa viides ottelu pelataan tiistaina Kotkassa.