Uudenkaupungin Korihait ja takamies Niko Malinen käyttävät viime kesänä solmitun pelaajasopimuksen optiovuoden, joten Malinen aloittaa syksyllä neljännen kauden Korihaiden riveissä.

Kolme edellistä kautta Korihaissa pelannut 191-senttinen ja 23-vuotias Malinen pelasi viime kaudella 35 ottelua noin kahdenkymmenen minuutin keskiarvolla. Kahdeksassa ottelussa aloitusviisikossa esiintynyt Malinen heitti keskiarvokseen 6,5 pistettä ja napsi vajaat kaksi levypalloa ottelua kohden. Edelliskaudella 7,8 pisteen keskiarvolla pelanneen Malisen kautta varjosti heti ensimmäisissä yhteisharjoituksissa tullut loukkaantuminen, joka piti hänet tärkeän harjoituskauden lisäksi sivussa kahdeksasta ensimmäisestä Korisliiga-ottelusta.

– Viime kaudesta jäi sen verran hampaankoloon, että jatko Korihaissa oli luonnollinen valinta. Lisäksi asiat Uudessakaupungissa ovat toimineet hyvin, joten innolla odotan jo tulevaa kautta, kertoi Malinen.

Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen oli luonnollisesti mielissään Malisen jatkosta haipaidassa.

– Nikon viime kausi meni osittain piloille kauden alussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi, mutta kentälle palattuaan hän oli yksi tasaisimpia suorittajiamme. Niko tulee olemaan tärkeä palanen ensi kauden joukkuettamme ja hänen roolinsa tulee varmasti kasvamaan entisestään, kertoi Vuorinen.

– Nikon jatko oli tärkeä päänavaus ensi kauden joukkueen kasaamisessa. Olemme keskustelleet kaikkien viime kauden pelaajien kanssa ja ainoastaan Sami Ikävalko on varma lähtijä, sillä hän katselee ensisijaisesti paikkaa Korisliigasta. Lisäksi olemme neuvotelleet muutaman ulkopuolisen pelaajavahvistuksen kanssa, mutta kun osalla pelaajista kauden päättymisestä on kulunut vasta pari päivää niin asiat eivät ole vielä edenneet, päättää Vuorinen.