Shawn Huffin Ludwigsburg eteni hienosti Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin sijoittuen runkosarjassa kahdeksanneksi. Ludwigsburg kohtaa pudotuspelien avauskierroksella runkosarjan voittaja Bayern Münchenin.

Ludwigsburg sijoittui viime kaudella sarjassa putoajan paikalle, mutta säilytti paikkansa pääsarjassa nousijajoukkueen heikon taloudellisen tilanteen takia. Joukkue koki suuria muutoksia aina sponsorinimestä lähtien.

– Kaikki meni loppujen lopuksi ihan hyvin. Aloitimme kauden 11 uudella pelaajalla, jotka eivät olleet pelanneet yhdessä. Hitsauduimme kuitenkin aika nopeasti yhteen. Kesken kauden tuli muutamia pelaajamuutoksia ja paransimme kevättä kohden. Meille tuli kauden aikana pari heikkoa hetkeä jolloin sijoituksemme olisi voinut olla parempi. Toisaalta kuitenkin voitimme myös kovia pelejä, Huff kertaa joukkueen kautta SuomiKoris-sivustolle.

Huff on pelannut hyvän kauden joukkueen riveissä ja on ollut erityisen vahvalla pelipäällä mitä pidemmälle kevät on edennyt.

– Aluksi oli vähän sopeutumisvaikeuksia ja maajoukkueurakan jälkeen oli aika raskasta. Sitten, kun löytyi oikea rooli ja oppi tuntemaan liigaa ja joukkuekaverit paremmin, niin pelitkin ovat sujuneet paremmin. Ihan ok kausi omalta osaltani.

Ludwigsburg aloittaa pudotuspelit lauantaina Bayern Müncheniä vastaan. Runkosarjan aikana Ludwigsburg hävisi molemmat ottelunsa selkeästi, mutta Huff muistuttaa pudotuspelien yllätyksellisyydestä.

– Altavastaajana ensimmäinen ottelu on hirveän tärkeä, että pystymme osoittamaan pystyvämme pelaamaan ja haastamaan heitä. Täytyy pelata rentona ja uskoa omaan tekemiseen ja pelaamiseen. Pudotuspeleissä ei ikinä tiedä mitä tapahtuu ja miten pelit menevät.

Salttu Forsström