Tampereen Pyrintö kaatoi Korisliigan ensimmäisessä finaalissa Joensuun Katajan 79-72 (33-32) Hakametsän jäähallissa 4000 katsojan edessä. Pyrinnön leirissä todettiin, että ottelussa oli havaittavissa hieman ylimääräistä jännitystä.

– Tämä oli tyypillinen ensimmäinen finaali. Molemmat pelaa maltillisesti ja kokeilee kuvioitaan ja katsoo, miten toinen toteuttaa omaa peliään. Tämä oli hyvien viisikoiden ja hyvien yksilöiden välistä kamppailua. Kun on kaksi kovaa joukkuetta, on aina kyse runien kilpailusta, kumpi saa tehtyä niitä enemmän, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kuvailee Pyrinnön sivuilla.

Ottelu pelattiin Hakametsän jäähallissa ja ottelu keräsi lehtereille hienosti yli 4000 katsojaa.

– Kuulin juuri, että tätä tapahtumaa on ollut järjestämässä 60 vapaaehtoista. Heidän intonsa tarttui pelaajiinkin tänään. Kysyimme pelaajilta, tulemmeko Hakametsään – päätös oli lopulta heidän. Vaikka ensin oli vähän muutosvastarintaa, tämä osoittautui varmasti kaikista oikeaksi päätökseksi.

Pyrinnön voiton yksi takuumiehistä oli Petri Heinonen, joka teki seitsemän pistettä ja rohmusi 10 levypalloa joista peräti kahdeksan oli hyökkäyspäässä.

– Petri Heinosen kehityskaari on ollut upea. Viime kaudella hän oli puolet kaudesta pelaamatta. Nyt Lasse Rantala on tehnyt paljon Peten pelaamisen kanssa töitä. Pete pelasi jo upeat välierät, mutta onhan tämä ihan uskomaton suoritus. Kun hän tuli pelin jälkeen pukukoppiin, pelaajat antoivat spontaanit aplodit. Pelimme ei välttämättä ole kauneinta. Me olemme duunarijengi. Sillä olemme tulleet finaaleihin asti ja sillä jatkamme, Poikola painottaa.

Antero Lehdon mukaan levypallopelaaminen oli avainroolissa ottelussa.

– Nämä oli vähän kuin ensitreffit, ei vielä päästy ihan asiaan, vaikka kädestä pidettiinkin. Peli oli vähän hermostunutta molemmin puolin. Puolustuspäässä me jätimme heittäjiä vapaaksi ja Kataja kovana nippuna rankaisi niistä. Levypallojen merkitystä ei voi väheksyä. Voitimme ne kahdeksalla ja pidimme pallosta hyvin huolta. Kiva, että pääsimme nopealla rytmillä pelaamaan finaaleita. Ainakaan ei tarvinnut niiden alkua odotella, Lehto heitti.