Lahden Namikan kanssa jatkosopimuksen tehnyt Ilkka Vuori ei anna koko kauden sivussa pitäneen loukkaantumisen lannistaa häntä.

Koko kauden sivussa ollut Namika-kapteeni painottaa joukkueen asenteen merkitystä.

– Ammattimainen asenne on tärkeimpiä asioita ja oman kokemuksen kautta arvostan yhä enemmän pelaajien henkisiä ominaisuuksia, Vuori toteaa Namikan sivuilla.

– Jenkkipelaajienkin osalta jättäisin mieluummin hieman lahjakkuudesta pois, kunhan on oikeilla motiiveilla mukana joukkueessa. Tähän liittyen Vesa Heinosenkin jatkosopimus oli oikeaan suuntaan, hän joutui kauden alussa pahaan paikkaan, mutta kääri vain hihat ja ryhtyi hommiin. Varmasti Tommi Huolilan ohella Namikan eniten kehittynyt pelaaja tällä kaudella, Vuori jatkaa.

Vuori joutui seuraamaan päättyneen kauden pelejä katsomosta käsin, mutta uskoo siitäkin olleen jotain hyötyä.

– Aina voi oppia pelistä mitä enemmän koripalloa näkee, varsinkin jos viitsii analyyttisesti katsoa. Näkee syy-seuraussuhteita kentällä, joita sitten voi itse pelatessaan hyödyntää.

– Vaikka olin tällä kaudella vähän ”ulkopuolinen”, niin siinä oppi lisää miten henkilökemiat ja ryhmädynamiikka toimivat, ja miten itse kannattaa toimia edistääkseen joukkueen tulosta. Nyt ehti paremmin ajatella näitä asioita, kun normaalisti pelatessa on pakko keskittyä niin paljon suoritukseen.