Valtteri Mäkäläinen ilmoitti pelaajauransa päättymisestä kauden jälkeen, mutta Mäkäläisten edustus Namikassa säilyy, kun velipoika Vesa palaa kasvattajaseuraansa.

Kevään 2009 Suomen mestaruuden takuumies Vesa Mäkäläinen (27) kotiutuu siis viiden vuoden kierrokseltaan. Viimeiset kaksi kautta Joensuun Katajassa olivat joukkueelle hyviä voitettujen pronssin ja hopean myötä, mutta ”Vesku” itse ei ollut täysin tyytyväinen.

– Pari kautta meni niin, että olin enemmän penkillä kuin pelaamassa. Pelivire siinä vähän kärsii kun ei pääse tarpeeksi pallon kanssa tekemisiin. Namikassa rooli varmasti kasvaa varsinkin hyökkäyspäässä, Mäkäläinen myönsi Namika Lahden sivuilla.

Kierroksellaan Mäkäläinen pelasi vuoden verran Ruotsin Luulajassa ja kaksi kautta Kauhajoella ennen Joensuuhun siirtymistään. Namikan vaiheita joutui näin seuraamaan vähän etäämmältä.

– Oli siinä tietenkin jossain vaiheessa huoltakin miten seuran käy, purppurasydän on kuitenkin aina ollut. Namika kuuluu SM-sarjaan ja on onneksi siellä pysynytkin, niin perinteikäs seura on kyseessä. Hienoa, että asiat on saatu nyt käännettyä parempaan suuntaan, Mäkäläinen toteaa.

– Viimeksi kun täältä lähdin ei sitä olisi voinut parempaan päättää. Todella hyviä muistoja Namikasta ja upeaa palata takaisin kotikulmille. Lahti on aina ollut minulle se paras paikka ja kun tuli mahdollisuus palata, niin halusin ilman muuta niin tehdä.

Varsinkin kokeneemmalle parimetriselle pelaajalle myös kentän ulkopuolisilla asioilla on painoarvoa.

– Ainakin täältä on Joensuuhun verrattuna lyhyemmät matkat joka paikkaan, ”Vesku” naurahtaa.

– Kun kokoa on ja ikää rupeaa tulemaan, niin matkojen rasituskin hidastaa enemmän palautumista. Nyt ollaan vieraspeleistä ihmisten aikoihin kotona Lahdessa.

Peliasioiden ohella Mäkäläinen kertoo, että jatko-opiskelun vuoro on lähitulevaisuudessa ja tällä viikolla edessä ovat kesähäät. Lähiviikkoina tiedossa voi olla myös maajoukkueleiritystä.

Ensi kaudelta hän odottaa Namikalta tavaramerkiksi muodostunutta taistelevaa joukkuepeliä.

– Ilen (Palviainen) kanssa ollaan juteltu paljon ja meillä on aina synkannut pirun hyvin. Joukkueessa on ollut noususuhdanne näiden parin kauden ajan. Ihan turha puhua sijoista neljä tai viisi, sillä jos saadaan sopivat palaset kasaan, niin voimme kamppailla kärkipaikoista. Plussaa on se, että kaikki tähän asti kiinnitetyt pelaajat ovat ennen kaikkea joukkuepelaajia enemmän kuin yksilöitä. Hyvä joukkuehenki vie loppupeleissä joukkuetta eniten eteenpäin. Jos henki on huono, niin ennen pitkää se rakoilee pahassa paikassa.

– Intoa ja halua pelata mulla yhä on paljon, tiedän pystyväni pelaamaan hyvän kauden, Mäkäläinen lähettää terveisiä Namikan faneille.