Pyrinnön viime kaudella mestaruuteen valmentanut Pieti Poikola teki tamperelaisjoukkueen kanssa jatkosopimuksen ensi kaudesta. Poikolan mukaan jatkoa ei hirveän kauaa tarvinnut miettiä ja tuleva kausi on pyörinyt mielessä jo pitkään.

Poikolan kesä on kiireinen, sillä hän luotsaa samalla Tanskan koripallomaajoukkuetta ja toimii loppukesän MM-kisoissa myös Ylen kommentaattorina.

– Oma tulevaisuuteni hahmottui lopullisesti viimeisten viikkojen aikana. Olin jo aiemmin sanonut ei kaikille muille kyselijöille Suomessa. Lopulta valintani jatkaa Pyrinnössä oli helppo. Seuran kesäharjoittelu järjestyy laadukkaasti huolimatta kesäajan Tanskan maajoukkuevalmennuksestani ja Yle-pestistäni Bilbaossa. Voisi jopa sanoa seuran kannustaneen siihen, onhan se parasta valmennuskoulutusta, mitä voin saada, Poikola kiittelee Pyrinnön sivuilla.

Viimeisen naulan Poikolan jatkopäätökselle iski apuvalmentaja Lasse Rantalan jatkohalut.

– Lopullisesti tein päätökseni jatkosta, kun Lasse (Rantala) lupasi lähteä mukaan tulevalle kaudelle. Jotta voisimme pärjätä taas kilpailussa, meidän pitää tehdä kaikki asiat vähän kulunutta kautta paremmin. Tällöin valmennuksen laadusta ei voi tinkiä ja siksi en voinut kuvitella tulevaa kautta ilman Lassen ja Arton (Khvorost) apua. Arto oli jo lupautunut mukaan muun valmennusstaffin jatkaessa, Poikola valottaa.

Vaikka jatkosopimus sinetöityi vasta nyt, on Poikola ehtinyt jo miettiä tulevaa kautta.

– Ensimmäiset ajatukset tulevasta kaudesta pyörivät päässäni jo viime kauden aikana. Ei olisi mieltä lähteä jatkamaan, jos ei olisi jotain, mitä tavoitella. Vaikka seura onkin ottanut monta askelta ammattimaisempaan suuntaan, vielä on paljon kehitettävää. Yhteistä konseptia on kehitettävä ja on pystyttävä auttamaan junnukoutseja sen omaksumiseen. Yhtälailla edustusjoukkueessa on paljon työtä kesken. Nyt konsepti on tuttu ja voimme keskittyä entistä enemmän pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämiseen. Se auttaa Pyrintöä kaikkein eniten myös urheilullisen menestyksen uusimiseen.

Poikola katsoo luottavaisena myös Pyrinnön tulevaisuutta.

– Tällä hetkellä Pyrinnön tulevaisuus näyttää erittäin kirkkaalta, mutta toisaalta siihen on turha tuudittautua. Juniorityö ja sen jatkumana pelipaikka divarissa on koko toiminnan ydin. Viime kaudella nuoret miehemme yllättivät kaikki, myös allekirjoittaneen, A-divarissa ja ylsivät aina Korisliigan nousukarsintoihin, jossa nousija Seagulls oli ansaitusti vahvempi. Poikapuolen toinen ehdoton huippukohta oli B-poikien pääsy SM-finaaleihin. Olin otettu poikien tyylikkäästä ja Pyrinnön pelikonseptia noudattavasti esityksestä. Jo ensi vuonna muutama tuon joukkueen pojista on ehdottomasti nostettava haistelemaan ammattilaiskoripalloa divarijoukkueeseemme, Poikola valottaa tulevaisuuden näkymiä.